Dag 19 (Oudtshoorn) Vandaag sunrise drive en Girafjes voeren!

Zuid-Afrika, Oudtshoorn

6:45 ging de wekker in onze tent, we moesten om 7:45 bij de parkeerplaats staan voor de sunrise drive.

Was wel even koud met douchen vanmorgen brrr. Zoals je op de foto's van gisteren kunt zien hebben we binnen in de badkamer een mooi bad. Maar daar kun je niet douchen dan moet je naar buiten. En dat is hier behoorlijk fris kan ik zeggen.
Uiteindelijk lekker gedoucht en je bent wel direct wakker.

We hebben ook direct weer even de was afgegeven en die krijgen we einde dag weer gestreken terug nemen we aan.

Toen we bij de parkeerplaats aankwamen stond Mark onze gids daar al klaar met nog een gezin. We gisteren al gehoord dat het wat "Hertachtigen" zouden zijn dus we hadden de verwachting vrij laag ingezet. Uiteindelijk was het best een leuke drive met Giraffen, Gnoe's, Bonte Bok( deze was nieuw op de lijst) en zebra's en impala's natuurlijk. Kortom gewoon weer een leuke drive om gedaan te hebben.

Toen we terug kwamen bij de Lodge stond het ontbijt klaar, dat was echt lekker. Een warme bak koffie doet wonderen na zo'n koude drive.

Na het ontbijt had Mark ons beloofd dat we de twee jonge Girafjes mochten voeden en aaien. Deze twee zijn 8 en 10 maanden oud en afgestoten door hun moeder. Deze worden hier opgelapt en zijn nu een setje. De hoop is er dat ze met 2 jaar een jong krijgen.
Dit was natuurlijk fantastisch die beesten vinden het tegek en willen graag geaaid worden. En Indy en Loucka gingen natuurlijk uit hun dak. Van Loucka is altijd de Giraffe zijn lievelings dier geweest. Hij heeft er al vanaf baby zijn een knuffel van. Dus dolle pret!

Hierna zijn we even naar Oudtshoorn gereden en hebben we wat rondgelopen, maar er was niet heel veel te doen. Uiteindelijk wat boodschappen gedaan en weer naar de Lodge gereden. Daar wat geluncht en diner geboekt.
Nu zijn we net 2 keer naar voren gereden omdat Indy en Loucka Struisvogel gaan rijden! Maar er is wat verwarring over hoelaat we dit gaan doen. Nu dus weer terug naar de tent en zijn we onze dagverslagen aan het schrijven. De nieuwe tijd is nu 16:45 ben benieuwd wie van de twee op poleposition start!

Nou het is gelukt hoor! Ze hebben Struisvogel gereden helemaal tegek. Het eerlijke verhaal is dat het wel wat ruig gaat met de dieren. Cha en ik besluiten dat alleen de kids gaan. En ze doen het prima. Wat een leuke dag weer met mooie ervaringen. Girafjes voeren en struisvogel rijden het is toch allemaal maat gaaf.

Wij genieten nog steeds met volle teugen en gaan morgen weer verder naar Montagu.

Tot morgen maar weer dikke kus "TheBig4!".

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Struisvogel rijden! Ik had geen idee dat dat kon! Slaapt het lekker in zo'n tent?

Lisa 2016-08-15 17:46:32

Wat een belevenis zeker de giraffen en struisvogel rijden dit nog eens iets apart,en ook weer prachtige foto's super XπŸ’‹πŸ’•πŸ˜πŸ˜˜β€οΈπŸ‘

Ma oma Netty 2016-08-15 17:59:49

Woww, wat een ervaringen allemaal, geweldig!!!

Gonny 2016-08-16 14:05:51

Wat leuk allemaal zeg met de giraffen en struisvogel rijden!!

Erwin Judith Sarah Guus!! 2016-08-16 22:11:00

Wat super gaaf...gewoon op struisvogels gereden??? Ik ben benieuwd naar de filmpjes πŸ˜‰

Dennis W. 2016-08-17 06:33:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.