Zondag 2 januari 2022, dag 9

Spanje, Sanlúcar de Barrameda

Geen kilometer afgelegd vandaag. Niet met de camper tenminste. Om negen uur een broodje gehaald bij een superklein winkeltje en natuurlijk wat plaatselijke lekkernijen voor bij de koffie.
Rond de middag reden we op de fiets naar de badplaats Sanlúcar de Barrameda op ca 5 km.
Deze stad is bekend of misschien wel beroemd omdat Columbus hier aan zijn derde reis naar Amerika begon.
Na een paar km moesten we weer even terug omdat we de helmen vergeten waren. In het centrum de fietsen gestald en toen zaten we midden in de gezellige drukte. De fanfare kwam ook nog langs en we hebben wat rondgelopen en op een terrasje gezeten. Natuurlijk de beroemde wijn van de stad geproefd. Een sherrysoort die een zilte smaak heeft omdat de druiven vlak aan zee groeien en onder de “flor” van dit stadje rijpen. De naam is Manzanilla. Nou ik ben niet zo van de sherry en deze bestel ik zeker niet meer. Maar we hadden er een lekker hapje bij en zo hadden we de lunch ook weer geregeld.
Siësta bij de camper en daarna een wandeling over het strand waar we genoten van een prachtige en romantische zonsondergang.
Het was eb en dat betekent hier dat de oceaan zich honderden meters terugtrekt. Het brede strand ligt vol met keien en schelpen. Heel anders dan onze stranden. We hadden de middag een terras gezien maar dat was nu gesloten. Ernaast was een ander terras nu wel geopend maar daar zat geen pollo. (kip in het Spaans).
Morgen is het maandag. Dan gaan we richting Cadiz en Tarifa. Veel verder naar het zuiden kunnen we niet.
Hasta mañana.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Wat n mooie blauwe luchten!! Heb t goed! 👋🍀

Ans Schoorlemmer 2022-01-02 23:38:25

Hoi genieters, Bij ons lijkt het ook wel tropisch, het is nu om 7.30 uur 10 graden, maar er komt verandering. Ieder heeft weer zin om in het nieuwe jaar fris te beginnen. De kerststal laat ik nog even staan t/m 3 koningen, dus 6 januari. Een extra tafeltje heb ik uit het tuinhuis gehaald en het puzzelen kan beginnen. Een Franse puzzel 🧩 1000 stuks uit het gebied Burgundy???? Eerst maar even kijken waar dat ligt. Hasta mañana.

Greetje 2022-01-03 07:58:58

Goeie morgen luitjes, zo zo.... al een aardig eind "afgezakt" zo te zien, wel in de goeie zin van het woord hoor! Nog "even verder afzakken" en jullie kunnen de oversteek maken naar Afrika.... Leuk om zo met jullie mee te reizen en ook de verslagen te lezen. Geniet maar lekker verder. Groetjes van ons.

Anneke 2022-01-03 11:39:32

Hallo Truus en Jan, wat bewonder ik jullie om zoveel doorzettingsvermogen en energie waarbij jullie ook zo genieten en dat met ons delen. Ik ben weinig sportief, kan het niet goed en dus niet getraind, op school altijd 'als laatste gekozen!' Jullie reis is bijzonder boeiend en wat heerlijk dat het weer mooi is. We wensen jullie nog heel veel mooie tochten en we volgen jullie van harte! Groetjes, Mirjam

mirjam en robert 2022-01-03 21:42:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.