Gertrud

Duitsland, Donauwörth

Dag 27

Zondag 29 april 2018. Van Nördlingen naar Donauwörth. 34 km

We moesten kiezen ivm de overnachting, 10 of 30 km. Omdat we hier vrij vlak kunnen lopen kiezen we voor de 30.
Voor acht uur hadden we de pas er al flink in zodat we goed half tien al 10 km hadden afgelegd. Tijd voor een koffietankstop bij een tankstation. Een Mittel betekende alweer een kwart liter en klein hadden ze niet. Maar we zaten er prima in de comfortabele stoelen.
Voor de pure speed liepen we verder op het fietspad langs de B25. Op zondagmorgen is het rustig. Dus weinig last van verkeerslawaai. Wel leuk dat we klassieke auto’s en motoren tegenkomen. Waarschijnlijk op weg naar een bijeenkomst. Trabantjes, grote Amerikaanse, oude modellen Mercedes en Volkswagen Kever en zelfs een Goggomobiel gezien. Maar ook oude legervoertuigen. ‘s middags zien we enkele weer op de terugweg.
Steeds weer mooie vergezichten. Als we ook nog een treintje zien rijden lijkt het geheel op een modelspoorbaan.
We komen langs een tekstbord met daarop een verhaal over een Richtstätte. Bij ons zou dat een Galgenveld genoemd kunnen worden.
De heersers van Harburg konden daar mensen terechtstellen door onthoofding met het zwaard of door ophanging. Lekker vrolijk allemaal rond 1730. 😏
Rond de middag zijn we dan in Harburg.
Een leuk stadje met enorme hoogteverschillen met schuin erboven een enorm kasteel. Precies om 12:00 uur gaan de klokken van meerdere kerken los. Een prachtig maar oorverdovend geluid.
Na het stadje willen we een stop. Omdat er geen bankjes te vinden zijn gaan we lekker in het gras liggen voor een korte rust.
Daarna verder. We lopen al een tijdje langs de Wörnitz. Een rivier die straks in Donauwörth in de Donau zal uitmonden. We lopen stevig tot 5 km voor Donauwörth daar komen we toch wel in een erg mooi schilderij terecht. Langs een prachtig huis (verboden over het pad te gaan, doen we toch) komen we in koolzaadvelden in volle bloei. Een echtpaar zit daar te genieten onder een boom. En ook van hen weer een soort verschrikte reactie als ze informeren naar onze bestemming. 😊
We lopen ook hier weer langs de Wörnitz over een leuk pad dat ons rechtstreeks naar het centrum van Donauwörth leidt. Daarbij komen we door een voormalige spoortunnel, nu een soort stadspoort. Het was er heerlijk koel en vrij donker. Daarna een park, wat speelplaatsen en toen hadden we er 33 km opzitten.
Op een terrasje een heerlijk koud glas .. gedronken en even heerlijk zitten bijkomen. Truus kon het niet laten en ging, gewapend met onze stempelkaarten naar de kerk een eindje verder. Deze was open en zelfs de koster was aanwezig. Dus weer een stempel erbij.
Daarna nog een km door naar ons Gästhaus Gertrud. En laat dat nu ook nog eens aan de Johannes Traberstrasse liggen 😊. We moesten nog wel even een pittig stukje omhoog.
Bij de voordeur lagen meerde sleutels. Op de bel het verzoek telefonisch contact op te nemen. Sleutel 3 was voor ons. We konden ons gang gaan.
Het bleek een grote kamer met badkamer te zijn. We mochten gebruik maken van het balkon en de tuin en in de hal stond een grote koelkast met bier en fris.
Via internet proberen we pizza’s te bestellen maar dat liep vast op het (Nl) telefoonnummer of de postcode van het afleveradres. 😡
Dus maar de schoenen weer aan en de berg af. Met het idee snel een pizza te eten komen we bij een chique Italiaan terecht. Dat was toch wel erg lekker.
Na de klim terug nog even bloggen en oogjes toe.
Schöne Tag.

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Hallo lieve mensen Wat hebben jullie mooi weer daar, wij komen ook net terug van de Moesel. Gister was het 23 graden en in ons Westfriesland leek het wel herfst, koud en nat. Hier weer een spreuk, maar dan uit de NHD van vandaag. " Wat je in je hart bewaart, raak je nooit meer kwijt" Een mooie dag toegewenst. Auf Wiedersehen R&G

Greet 2018-04-30 07:48:30

Ruim 30km op een dag, dat schiet lekker op! Als ik ,'t goed zie hebben jullie qua dagen er nu ongeveer een vijfde deel opzitten, gaat voorspoedig, houden zo! Weer prachtig om te lezen en te bekijken. Fijn dat jullie nog steeds lekker wandelweer hebben! Hier is 't slecht momenteel. Fijne dag weer!

Anneke 2018-04-30 08:27:58

Sta je op het pad of zit je tussen het koolzaad? Prachtig. Arno zei net al: ze maken de reis van hun leven. Wat veel kilometers gisteren! Fijne dag!

Janny van der werff 2018-04-30 09:51:35

Mooi stadje Donauworth. wij zijn er met een fietsvakantie, weleens doorheen gekomen. Prachtig, de koolvelden, onderweg.!! Hier staan de tulpen volop in bloei. De eerste worden alweer gekopt. Jammer... Groetjes Tinus en Joke.

Joke Waaijer 2018-04-30 12:28:50

Mama: Heel interessant, dan kun je eens wat vertellen, houden zo! Verder heb ik niks te vertellen, ik ga niet lopen zeuren want daar worden we alleen maar vervelend van. We gaan maar weer aan de thee met Thea en de wasmachine staat lekker te draaien, vroeger moesten we aan de wastobbe toen was er verder niks! Veel plezier en een goede gezondheid houden dat vind ik heel voornaam, dag Jan en Truus de hartelijke groeten 👋🏻👋🏻

Thea van der Meulen 2018-04-30 14:36:14

Het is iedere dag weer leuk om jullie verslag te lezen.

Dick en Riet Smit 2018-04-30 16:54:26

A

LL 2018-04-30 17:07:06

Speed?????En wat dronken jullie op dat terras ? Wel alles vertellen he. Ik wil alles weten. Jullie lopen echt door prachtig gebied. Ik geniet van de mooie foto's. Ik zit lekker op de bank het is 30 april dus mijn .....Ik drink vanavond een borrel op jullie. Groetjes van Rianne en Sander

ciska 2018-04-30 19:31:13
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.