Andalusië 2 en 3

Frankrijk, Sainte-Maure-de-Touraine

Tours gepasseerd. Veel file rond Parijs en Orleans. In Frankrijk doen ze niet aan 2e Kerstdag.
We hebben een privecamping. Toen we gisteren onderweg belden gaf de beheerder dat ze gesloten waren. Maar omdat wij alleen een beetje 220 wilden zou hij ons graag ontvangen. Toch ook aardige Franse mensen 😊.
Verder veel regen en modder, blij dat we op het pad zijn blijven staan. We proberen vandaag Burgos in Spanje te bereiken.
A demain.

Onze 3e reisdag.
We hebben het niet gehaald. Burgos is te ver.
We vertrokken pas laat omdat we in het donker op onbekend terrein niet veel kunnen doen. En zoveel ervaring als camperaar hebben we natuurlijk ook niet. Dus na ons ontbijt water tanken, grote hobby: chemisch toilet legen en elektriciteit afkoppelen was het alweer tegen tien uur dat we op pad gingen. Het eerste uur voorspoedig op de cruise control ruim honderd per uur. Wel vervelend dat we een steentje tegen de voorruit kregen dat een ster veroorzaakte. Via de ANWB hoorden we dat in Frankrijk en Spanje ook iets als Carglass is en via de eigenaar dat we dat het best kunnen regelen via de verzekering die op de camper loopt. Dat komt dan later wel.
Bij Bordeaux wat vertraging door de hier bekende bouchon. Wat een drukte. Dat kost weer tijd. Maar gelukkig zitten we hoog en droog. Want het goot van de lucht. Die plotselinge stortbuien zijn niet fijn.
Uiteindelijk besloten we om ongeveer vier uur van de weg af te gaan om een stek te zoeken. Die hebben we gevonden in het stadje Labourheyre of zoiets gewoon op een stukje grond langs een kleine weg aan de rand van een woonwijken. We schrokken wel even toen er een groot voertuig vlak naast ons kwam staan. Wie? Wat? Worden we weggestuurd? Het bleek een andere camper te zijn en dat voelt goed.
Morgen vertrekken we op tijd met als doel Valladolid.
Oh ja, we hebben vandaag nog een felicitatiefilmpje opgenomen voor kleinzoon Tristan die alweer een jaar is geworden.
A demain.

Geschreven door

Al 12 reacties bij dit reisverslag

Allereerst gefeliciteerd met Tristan. Wat hebben jullie slecht weer. Toch wel een beetje afzien. Hopelijk komt er geen grote scheur in jullie raam. Goeie reis verder. En ga lekker de zon tegemoet. Groetjes.

Annie Dijkman 2021-12-27 21:50:51

Tristan wilde het filmpje steeds opnieuw bekijken en zwaaide dan naar opa en oma ☺️. Ik hoop dat weer snel beter wordt richting het Zuiden en het verkeer ook maar het klinkt alweer als een mooi avontuur xx

Sjoukje 2021-12-27 21:55:47

Gefeliciteerd met de verjaardag van jullie kleinzoon. Wat een slecht weer in Frankrijk, hier morgen ook regen en harde wind. Nog even volhouden en jullie zijn in ,t zonnige zuiden..... Goeie reis opweg naar Andalucië

Ria Bleeker 2021-12-27 22:28:29

Met een camper moet je geen haast hebben .

Truus de Heer 2021-12-27 22:34:35

Wel heerlijk je eigen huisje mee. Jammer dat het weer slecht is. Alles is zoveel mooier als de zon schijnt. Ik las “Burgos” o daar heb ik geslapen op de weg naar Santiago. Maar ik begrijp dat jullie die plaats niet hebben bezocht. Goeie reis en geniet van al het onbekende.

Tedina 2021-12-28 08:53:46

Leuk om jullie weer te volgen op jullie trip! Wat het weer betreft maakt het nu dus niet uit waar je bent.... maar over een paar dagen zullen jullie hopelijk lachen als je aan de kou in Nederland denkt... !! Wens jullie verder alvast een mooie "Spaanse" jaarwisseling toe en de oliebollen zul je er w.s. bij moeten denken...! Gefeliciteerd met jullie kleinzoon hoor.

Anneke 2021-12-28 14:39:49

Goh wat leuk Truus en Jan om jullie weer een klein beetje te volgen(late reactie, maar ik zag dit bericht gisteren pas) Stoer hoor met de camper, zit jij Truus zo nu en dan ook achter het stuur? Gefeliciteerd met het kleine mannetje Tristan.

lydia buter 2021-12-28 14:40:41

Opa en oma van harte gefeliciteerd met de verjaardag van jullie kleinzoon. Goeie reis verder, hopelijk wordt het beter weer.

Tom en Gerda Wester 2021-12-28 15:18:55

Marten was vergeten om de mail door te sturen dus ik wist niets van deze reisblog. Al fijn in Spanje gearriveerd, dat schiet op, nu nog een beetje mooi weer erbij. Veel plezier en nog gefeliciteerd met Tristan. (We moeten nog steeds op kraambezoek bij hen :) )

Angela 2021-12-28 18:11:51

Gefeliciteerd Truus en Jan met Tristan. Wat was het spannend vorig jaar welk kleinkind wordt eerder geboren die van jullie of ons. Kleinzoon Tristan kwam een dag eerder. Morgen wordt Fien onze kleindochter 1 jaar. Tine en ik zijn op de fiets in Tours geweest mooie kathedraal daar. Ook Burgos is een prachtige stad. Goeie reis verder.

Ellie en Niek 2021-12-28 18:52:26

Labourheyre, bekende plaats. Daar hebben Ellie en ik de eerste refugio-ervaring opgedaan in 2004. Als het goed is ligt hier nog een zitlap van mij. Geniet, en geen stress. Er is altijd een plekje onderweg.

Tine 2021-12-28 19:28:51

Zoals Ellie al zegt: Tours en Burgos hebben we aangedaan en een rustdag gehad. Maar Labourheyre hebben we voor het eerst in een prachtige particuliere refugio geslapen, getipt door La Marie. Donativo met 7 mooie kabouterbedjes op rij.

Tine 2021-12-28 19:32:33
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.