De wc op stoel 12d?

Spanje,

We vervolgen de Costa Blanca, op weg naar Cartagena, overwegend zeilend, soms met een zieke hond in de kuip, maar meestal gaat het goed. In Cartagena blijven we een aantal dagen liggen, in een mooie haven, vlakbij het oude centrum van de stad. Een beetje cultuur aldaar; een Romeins theater, wat verbazingwekkend genoeg tot 1990 verborgen lag onder huizen en andere bebouwing, inmiddels is er een prachtig museum bijgebouwd van waaruit je ondergronds uitkomt bij het theater wat echt midden in de stad ligt. Ook bezochten we een oud kasteel wat vooral interessant was vanwege het mooie uitzicht over de baai. Voetbal is begonnen, af en toe kijken we in een steegje met een biertje en tapas. Inmiddels hebben we vanuit hier online een nieuw elektrisch toilet gekocht, én een revisieset voor het andere, handmatige, toilet, deze spullen worden door Frank en Herma, die dit jaar voor de zevende keer een week met ons meevaren, meegenomen vanuit Nederland, een hele reis met zo’n grote doos, en dan wil je toch graag dat hij ongeschonden het vliegtuig verlaat na aankomst, maar....dat kunnen ze niet garanderen bij Transavia, ténzij je gewoon een stoel voor het potje boekt.
Zo gezegd, zo gedaan, Jabsco mag mee in de cabine, op stoel 12 d, aan het raam.
Maar eerst nog door de security, blijkt ie daar niet door het röntgenapparaat te passen, en moet mee met de mannen naar een apart kamertje, waar hij alsnog wordt doorgelaten, nu de trap op, het vliegtuig in dan maar.
Blijkt ons potje, al is het de compacte van Jabsco, tóch nog te groot voor de stoel, en mag dus niet mee in de cabine, personeel geïrriteerd door handelen van hun collega’s op kantoor, vervolgens wordt ons potje keurig en voorzichtig in het ruim geplaatst, bij de huisdieren dus wel verwarmd gelukkig, en goed vastgebonden zodat hij niet kan vallen in de lucht.
Na aankomst in Sevilla mag hij er direct weer uit, om mee in de taxi naar het hotel te gaan, uitgeput wordt hij daar op bed gelegd.
Onze auto wordt door F+H opgehaald in Mazagón en via Sevilla en Cordoba naar ons toe gereden. Morgen zullen we in Torrevieja aankomen, een grote stad, we waren liever iets verder naar het veel idyllischer Puerto Las Dunas gegaan, maar een telefoontje naar de haven leerde ons dat dit met een diepgang boven 1.7m (!) niet kan.
De auto blijft dus in Torrevieja, Wiger zal hem binnenkort vanuit Valencia ophalen.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Ik ben onderweg hoor. Morgen avond is het zover! Kan ik lekker ingebouwd worden! 😜

Jabsco 2018-06-20 14:53:53

Mooi verhaal. Wordt Jabsco ook aangesloten op een wastetank, of is dat in Spanje niet nodig? Hier in de USA is het heel streng!

Maaike 2018-06-20 20:26:01

Van de pot gerukt. Hebben F&H het elektronisch kaartje niet vergeten?

Tom 2018-06-21 10:48:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.