Coronella austriaca/gladde slang

Nederland, Ede

Gisterenmiddag gingen we met Tjepko naar de Ginkelse heide bij Ede, er is daar een groot honden losloopgebied en vanwege de uitgestrektheid val je niet over hond of baas, wat in Gorinchem op de zeldzame plekken waar ze legaal los mogen nog wel eens wil gebeuren.
Het was heerlijk weer, we hadden zijn bal en werpstok meegenomen en zouden na afloop in Ede bij de Langenberg gaan lunchen, om de hoek bij Wigers gewezen ouderlijk huis.
Wandelend heb ik prachtige foto's gemaakt, en op deze route, een smal paadje tussen de bloeiende heide, stak er iets ontzettend scherps in mijn voet; een brandnetel? Nee, daarvoor was het te scherp, een wesp? Nee, er was niks te zien, niet rood en ook geen wond of zo.
Thuis gekomen werd mijn voet toch wel wat dik en bleef gevoelig, even op google zoeken wat er zoal ronddoolt daar op de heide; en jawel, een gladde slang!
Gelukkig niet giftig maar dit moet de dader zijn, ook wel geinig eigenlijk.
Vrijdag gaat onze Tjepko uit logeren voor vijf weken, zaterdagochtend vertrekken we met de auto naar Ayamonte waar we maandag zullen inschepen op ons bootje.
Heel veel zin in!

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wat een leuke foto's (behalve slang&voet dan), nostalgie! De laatste keer dat ik daar een slang ben tegengekomen, was ik 3. xx

Tjitske 2017-09-05 08:08:20

Sterkte met de voet. Hoop dat het zaterdag over is!

Marja 2017-09-05 13:31:48

Pfffff, wat een ellende..... Hopelijk gaat het snel beter en kan je gezond de reis beginnen. Heel veel plezier !! Waar gaat Tjep logeren?

Susan 2017-09-05 17:16:38
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.