Canna Island

Verenigd Koninkrijk,

Donderdag door naar Canna, na woensdag Barra met een korte bustrip te hebben verkend; meest fantastisch is het vliegveld dat zich op het strand van Barra bevindt, zie foto, verder prachtige stranden aan de westzijde. Donderdag nog steeds prachtig weer, weinig wind maar nét genoeg om met grootzeil en genaker een redelijke snelheid te behalen en tegen de avond kwamen we aan in de prachtige baai van Canna. Er liggen 10 moorings en er waren er nog een paar vrij, onderweg tussen Canna en Rhum, in de sound of Canna vlogen de puffins rond de boot, er zit ook hier een hele kolonie op één van de cliffs.
De volgende dag maar eens op zoek, een stevige wandeling naar Sanday Island, met een bruggetje vanaf Canna te bereiken, en helemaal vol met vogels, helaas waren de puffins niet van dichtbij te spotten, maar de natuur was overweldigend.
Canna heeft slechts 26 inwoners, er is één café en een heeel klein winkeltje, verder is er niks, in het begin van de 19e eeuw woonden er 436 mensen op de beide eilanden Canna en Sanday, daarna nam het aantal inwoners snel af tot 127 en nu wonen er 26.
Prettig detail is dat het Canna Café lobster op het menu heeft staan, en dat wij er twee voor vanavond gereserveerd hebben, voor de afwisseling....

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.