Citytrip Vigo

Spanje, Vigo

We zijn dinsdag aangekomen in Vigo, de grootste stad van Galicië, en hebben een plekje midden in de stad in de kleine jachthaven van Real Club Nautico de Vigo, er is een zwembad en een sportschool waar we gebruik van kunnen maken maar afgezien van 2 baantjes in het zwembad na aankomst, om meteen even te douchen is het er niet van gekomen... Wél zijn we met de fiets op pad gegaan , onder andere om in de overwinterhaven van Bouzas te overleggen over het onderhoud en wat technische dingetjes aan de boot.
Vigo is een leuke stad, niet direct heel erg mooi, maar vooral erg gezellig. Deze ria heeft meer industrie dan de andere drie in de ria's baxias, en in deze haven is een grote containerterminal, niks vergeleken met Rotterdam maar toch prominent aanwezig.
Over twee weken zijn we weer thuis, heb ik ook weer zin in, lekker aan het werk en iedereen weer zien, en binnenkort met Loes naar Venetië!!
Wat ik het meeste zal missen zijn de mercado's, vol met vis, kreeft en allerlei soorten schelpen, maar van Lopik is een prima viswinkel en als ik schelpen wil en ze daags tevoren bel komt het altijd goed, dus no worrie's.
We gaan straks een haventje verder en morgen voor een laatste keer De ria's bezeilen. Het is ongelofelijk dat dit gebied zo onontdekt is door onze landgenoten; de onbedorvenheid, het mooie klimaat, lekker eten, leuke steden, witte stranden, natuur en ook een beetje cultuur maken Galicië tot een heel aantrekkelijk vakantiegebied, niet alleen om te zeilen maar zeker ook voor een fly&drive heel erg aan te raden. Daarbij is het hier ook nog eens helemaal niet duur, zo wordt er bij een espresso (solo, of cortado, dan gaat er warme melk bij) bijna altijd een zoetigheid geserveerd, en later op de dag bij een wijntje of biertje iets hartigs in de vorm van tortilla, chips of empanada, en voor al deze consumpties vragen ze ongeveer de helft van wat we in Nederland betalen.
We weten nog niet wat we volgend jaar gaan doen, zouden best nog een keer deze hele kust willen bezeilen, inclusief de ria's alta's boven Fisterra, waar we ook nog veel dingen niet gezien hebben, daarnaast zouden we ook wel door willen hoppen naar de Algarve, we zien het wel, voorlopig zullen we niet terugvaren naar Nederland.





Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

he globetrotters... Mede reisverslagen van een vriendin en jullie toch heel erg nieuwsgierig geworden naar Noord-Spanje. Tevens voor ons een gebied hetgeen we niet kennen. Maar ik neem Galicië zeker mee in de huisvergadering voor wat betreft de zomervakantie van 2017. Het is makkelijk te bereizen, tevens met de auto. De natuur spreekt me enorm aan, al prachtige huizen gevonden, die het verblijf alleen maar nog leuker maken, tourisme is minimaal, het Pico gebergte, oneindig veel kleine dorpjes, lekker eten... Kijk er naar uit om jullie weer te zien. Wij genieten optimaal van deze toch onverwachte zomer in Nederland. Dit weekend KLM open, 4 hieper de piep enthousiaste mannen op pad. En voor mij een dienstje. Kijk maar in jullie agenda wanneer er weer ruimte is voor een gezellig etentje. liefs, Claudia

claudia 2016-09-11 14:54:09

Hee guys, bijna weer terug naar G aan de M?! zijn jullie inmiddels op de plaats van winterberging aangekomen? alles voor elkaar? Fijn jullie weer te zien; het is een tikje stil in Gorinchem! mooie laatste dagen gewenst, Just en Marjolein

Marjolein 2016-09-18 10:08:22
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.