Onbekende rots ontdekt

Spanje, Puerto de Aldán

LDe hele afgelopen week in fantastisch weer van de ene plek naar de andere gezeild, de laatste dagen met wel heel erg weinig wind, jammer voor het zeilen, maar het opent wel mogelijkheden om te ankeren zonder al teveel naar beschutting en windrichting te hoeven te kijken. We gingen dus ankeren bij isla Toxa, spreek uit: Toscha, een klein eiland waar de 'happy few' een huis of appartement hebben, evenals een 'membership' bij de golfbaan die aan alle kanten uitkijkt over het water, niet echt beklagenswaardig.
Als je over het kleine eiland, in minder dan tien minuten,
via de brug naar het aangrenzende toeristische O Grove loopt kom je minstens drie gezamenlijk ingehuurde security auto's tegen die het 'fort' zorgvuldig bewaken.
Voor een biertje op terras moet je dan ook echt naar het meer ordinaire O Grove lopen; een plek achter het anker geeft nog geen toegang tot het ongetwijfeld prachtige terras van het restaurant van de golfclub.
Na een prachtige avond aan dek met veel verschillende vis op de cobb en de kuip vol gezellig gezelschap voeren we de volgende dag, overtuigd van de te nemen route, een uur na laag water exact dezelfde weg terug naar dieper dus veiliger water. Gisteren zaten we dichter bij hoog water maar er was steeds minimaal 5 meter, de terugweg iets minder maar ruim voldoende, dachten we....
Toen we bijna uit het nauwere ondiepere water waren, waarvan overigens precies in de pilot staat beschreven hoe je moet varen om de rotsen te omzeilen en hooguit een keer het zand te raken, knalden we toch écht op een rots, deze stond niet op de kaart (gedetailleerde bijgewerkte Admiralty), noch in de pilot of op de digitale kaarten van C-map of Navionics, wij hebben dus een primeur! En we hebben de exacte positie dus kunnen deze onverlaat melden bij de hydrografische dienst, misschien krijgt ie dan ook nog een leuke naam? Daar denken we over na, ideeën zijn welkom.
Het gebeurde vlak nadat Wiger de legendarische woorden: "we zijn er bijna doorheen" uitsprak, gelukkig was het geen hele grote rots waar we op werden gezet maar voeren we na de ontmoeting weer gewoon door.
Later onder zeil dreven we niet heel erg af en vielen niet om, hij hangt er dus nog wel onder... Sterk bootje!!

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wie of wat hangt er nog onder? Wiger?

Jacqueline 2016-09-05 11:17:21

Ja, op mijn navionics kaarten, ik heb drie versies: telefoon, Ipad en plotter, heb ik ook drie verschillende versies van de rotsen daar.... Ik heb het grootste gemene veelvoud genomnen.

Pieter 2016-09-05 14:31:21

Wel even schrikken denk ik deze "illegale" rots...gelukkig geen Titanic taferelen!!! Jullie hebben een prachtig groot zeil! Met de mannen afgelopen vrijdag introductie bij de Gorkumse duikvereniging. Vrijdag aanstaande een intro duik...spannend!!! Je hebt 3 mannetjes om uit te kiezen, die staan te popelen voor een inspectie van de onderkant van jullie boot!!! Jullie verhalen zijn in ieder geval nooit saai. lieve groet van ons allen, Claudia

claudia 2016-09-06 21:20:46
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.