Kinsale Yacht Club

Ierland, Kinsale

De avond in Ballycotton, aan de mooring, was heerlijk rustig; we lagen beschut tegen de noordwest wind en in de zon, 's nachts echter, en dat wisten we, draaide de wind naar het oosten en maakte het erg onrustig liggen aan lager wal.
Het vooruitzicht op slechts 20 mijl zeilen met de wind mee om een biertje te drinken in Kinsale, gecombineerd met deze zeeziek makende mooringplek, deed ons om 8u de motor starten en de mooringlijn losmaken.
Ik wás ook ziek, en dacht dat het door de zee kwam maar bij nader inzien bleken er een paar illegale garnalen in het bakje uit Waterford te hebben ingescheept, daar kwam ik pas achter toen ik na lang en breed te hebben afgemeerd en gedouchd het 's avonds aan een prettige dis bij 'Fishy Fishy', nog steeds maar mondjesmaat naar binnen kreeg, het lag écht niet aan de chef, en ook niet aan de zee...
Maar goed, dinsdag in Kinsale dus, alle tijd de komende dagen voor verdere voorbereidingen:
  • bevoorrading, liefst eten we vers en lekker onderweg, voor zwaar weer heb ik adventurefood bij me voor 3 dagen maar ik sta liever een half uur in t kombuis als t enigszins mogelijk is.
  • wat klein onderhoud, diesel tanken, overlooplijn vervangen die al jaren 2 mm te dik is en wat ik nu echt beu ben.
  • shoppen, chillen, kaarten sturen, serie kijken, lezen, enz...
Morgen huren we een auto, beetje rondkijken en bootschappen doen, zaterdagochtend om 10 u landen Harm en Bart en halen we ze op, vandaag Cork, big city, na een bezoekje aan de chandlery, lunch en The English Market, weer lekker terug naar Kinsale


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Begrijp ik nou goed dat je je longen uit je lijf gekotst hebt na het douchen en avonds weer geprobeerd hebt vis te eten? dat is stoer. Maar je vermeldt niet de hoeveelheid alcohol die je had genuttigd; om zomaar de garnalen de schuld te geven ... Je site heeft Schotland2015, ook de schuld van de garnalen? Genoeg geplaagd: veel plezier op de verdere reis, en ik zal 23/7 geen garnalen serveren :)

fransje 2016-06-29 13:13:14
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.