Bye bye Europa! We komen eraan, Marokko!

Spanje, Palos de la Frontera

Nee, dit slaat niet op ons, wij zijn de boot aan het 'ontmantelen', vrijdag gaan we hier weg, dinsdag zullen we thuis zijn. Gideon en Klaas, waarover gisteren al meer, zijn zojuist uitgezwaaid en varen nu naar Rabat, Marokko, ETA vrijdagmiddag.
We hebben ze nog even voorzien van een lekker dinertje op ons achterdek, boodschappen met ze gedaan, en zij waren de helpende (sterke) hand bij het opvouwen van onze genua.
Omdat ze verwachten op de Kaapverdische eilanden niet goed te kunnen inslaan voor de overtocht naar Suriname die ongeveer 15 dagen zal duren, hebben ze hier bij een grote Carrefour de houdbare producten gekocht, heel veel culinairs zal het niet worden verwacht ik, maar een vers visje op z'n tijd zal af en toe voor verrassende gerechten kunnen zorgen.
Zo hebben ze bergen met bamimixen, ik denk dat we ze in de toekomst geen bami meer hoeven voor te zetten, evenals Unox erwtensoep. Wat wél heel erg lekker is is het brood dat Gideon elke dag vers bakt, uren aan tijd zitten er elke keer in; kneden, rijzen, weer kneden, ik verdenk hem er zelfs van dat hij de taaie massa bemoedigend toespreekt! Het resultaat mag er dan ook zijn. Ze hebben een kilo of tien aan broodmix aan boord en gist, en heel veel blikjes met sardientjes en tonijn, meer heb je eigenlijk niet nodig, toch?
Het was erg leuk ze hier onverwacht nog te ontmoeten, en ze te hebben mogen uitzwaaien uit Europa!

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ziet er stoer uit deze mannen. Ze gaan een gave tijd tegemoet. Ben een beetje heel erg jaloers...Geniet nog van jullie laatste dagen en een veilige terugreis. Tot dinsdag! Lieve groet ,

Cdemeirleir 2017-10-04 23:26:12
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.