Campbletown 'under construction'!?

Verenigd Koninkrijk, campbletown

Nadat de boot helemaal in orde was gebracht, met veel hulp van Bart, zijn we dinsdagochtend om 7u vertrokken uit Ardrossan, met als bestemming Campbletown, waar volgens de pilots een prima pontoon is gebouwd om aan te leggen en de stad(je) in te kunnen, voor oa een bezoek aan de Springbanks whisky distillery.
Zeiltocht was goed (tussen 12 en 20 kn wind) alles bezeild, dwz niet overstag, en uiteindelijk na het ronden van het eilandje ten zuiden van Arran hoog aan de wind naar Campbletown.
Vol grootzeil en genua, tot vlak voor de 'finisch', het ging doorwaaien, kotterfokje gehesen en genua eraf, en eigenlijk direct ook het grootzeil naar binnen, gelukkig maar, even later 35 knopen wind toen we de baai binnenvoeren, waar het na een telefoontje naar de havenautoriteiten duidelijk werd dat de pontoons ' under construction' waren, met andere woorden, zoek het maar. Uit, na wat geklooi aan een kade bij een vissersboot besloten we al snel aan een mooring van het plaatselijk hotel te gaan hangen, alles beter dan met deze storm in een getijdenhaven aan een kade te tobben.
Bovendien hadden we een goed inkoopbeleid gevoerd which means: nice food & drinks?.
Aldus geschiedde, tussen twee enorme vlagen door zonder krasje weer van de vissersboot (lagerwal) af en lekker aan de mooring. Binnen sneuvelde een glas waar we zojuist een biertje uit hadden gedronken en lag het blik ondersteboven leeggelopen op de vloer. Maar even uit plastic duralexbekers drinken?
De avond bleef onrustig qua weer en wind, maar alleszins rustig aan boord; een goede mooring, heerlijk eten en drinken en genoeg te lezen.
De navtex geeft voor woensdag nog rough conditions op voor the North Channel, waar we doorheen moeten om. Naar Northern Ireland (Glenarm) te varen, vanaf donderdag is het beter dus we blijven een dag 'hangen'.
Zaterdag as komt Sterre aan boord, zij vliegt op Belfast, en daarna gaan we als de weersomstandigheden het toelaten naar Islay, spreek uit: Aila?.
Bijgesloten een paar foto's van de overtocht naar Campbletown.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Hoihoi, pindat is Niet gewend aan zeeroutes, zij laten ons over het eiland Arran vliegen✈️⛵️, de bijgevoegde kaart van de afgelegde route is een screenshot van de navionics (navigatie op de ipad) van die dag.

Schotland2015 2015-05-20 15:44:03

Glenarm is een leuk klein haventje, opgeknapt met Europees geld. De havenmeester is heel vriendelijk, maar verder is het niet veel. Er zijn 2 Pubs, waar werkerlijk niets te beleven is en er is nauwelijks openbaar vervoer. Als je naar of van Belfast wil reizen, adviseer ik naar Bangor te gaan. Vandaar kan je met de trein naar Belfast. Je kan er ook fantastisch eten (zie ook onze vorige reactie)

Marc Sluimer 2015-05-21 13:27:02

Hoi Marc, we liggen inderdaad in Glenarm na een paar uur motorvoertuigen zonder wind, er is hier koud bier en een hotel een eindje verderop waar we gaan eten. De havenmeester, Billy, is inderdaad erg vriendelijk en behulpzaam, voor moren en zaterdag hebben we een auto gehuurd, wellicht dat we nog in Bangor gaan kijken. Groet, Arina en Wiger

Schotland2015 2015-05-21 17:58:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.