Help! De loopplank....

Spanje, El Ejido

In Estepona ben ik voor vier dagen naar huis gegaan, even het hondenpaspoort van Tjep opgehaald en nog wat andere regeldingen. Wiger en Tjep bleven achter, geen straf in Estepona; prima haven met genoeg vertier en het strand vlakbij. Nou zijn we geen van beiden van die strandaanbidders, maar Tjepko des te meer, als we ergens aankomen is dat het eerste wat hij ruikt, hoort of voelt, en krijgt hij de kans, dan is hij gevlogen, daar is geen cursus tegen bestand.
Ben ik goed en wel thuis, breekt de volgende dag grote paniek uit, de loopplank blijkt tóch niet zo sterk als we dachten, terwijl Wiger er overheen loopt, breekt hij doormidden, gelukkig kon hij op tijd terugstappen maar stond vervolgens helemaal onthand, en mét hond, op de kade. Zelf kun je die stap van een halve meter nog wel maken, maar met Tjep (25kg) onder je arm?? En hij kan natuurlijk heel goed springen maar dit doet hij niet omdat hij geen goede toegang heeft, én van nature een beetje bang en dus heel voorzichtig is, behalve als er een bal in het water ligt, dan is hij niet te houden.
Ook dit is goedgekomen, Jan, een aardige Belg op een boot iets verderop, blijkt een auto te hebben, de weg te weten, en slimme ideeën te hebben, eerst met 2 dikke bezemstelen de plank gespalkt, als noodoplossing voor het weekeind, maandag een dikke watervaste plaat multiplex en 2 aluminium U-strips die met een superkit aan de plank werden bevestigd.
Helaas heeft Wiger in alle stress geen foto’s gemaakt van de ellende, alleen van het eindresultaat.
Een kleine week na aankomst zijn we verder gevaren, Fuengirola: supertoeristisch maar goede haven, Caleta de Velez: rustig vissersdorpje met geweldig restaurant ‘Eclipse’ met zeezicht, niet dat we daar na een dag op zee zoveel behoefte aan hebben maar de palmbomen zijn prachtig, Marina del Este, vrij luxe plek, we aten aan boord want hadden nog vacuüm verpakte steak, die zó bleek te stinken dat ik een heerlijke pasta heb gemaakt met alleen groenten en kaas, de steak is naar de vissen gegaan. Daarna Puerto de Adra, een troosteloze haven, in 2016 geopend maar helemaal leeg, via tripadvisor wel een goed restaurant, hondvriendelijk en vlakbij, gevonden. Vanochtend zijn we na een strandwandeling met Tjepko de zee opgegaan, met een forse westenwind en dito golven hadden we een tocht die nog het beste vergeleken kan worden met het piratenschip van de Efteling, het was gelukkig maar 11 mijl, en we gingen hard dus na anderhalf uur lagen we afgemeerd in Almerimar, een prettige haven met veel appartementen, horeca en alle faciliteiten bij de hand. We blijven hier tot de wind wat gaat liggen.
De afgelopen week ongeveer 125 mijl afgelegd, grotendeels zeilend, met wind tussen de 5 en 30 knopen ( tussen windkracht 1 en 7) het wisselt soms snel. Na vertrek uit Estepona weer een ‘PANPAN’ over de marifoon, helemaal uit Tunesië een noodoproep uit te kijken naar 2 rubberboten die de zee opgegaan zijn met 80 personen, dat hadden we al eerder gehoord, en toch is het ongelofelijk dat je op dezelfde zee aan het varen bent met alle luxe die je je maar kunt wensen, terwijl zij hun kans schoon (denken te) zien om op een rustige dag naar het (hun) beloofde land over te steken.
Het zeilen valt Tjepko niet altijd mee, we hebben een mooi mandje voor hem gemaakt voor tijdens het zeilen, onder in de kuip, buiten, aangelijnd, maar als de golven hoog zijn en de boot gaan heen en weer vindt hij er echt niks aan, als de zee wat rustiger is gaat het prima en ziek is hij niet meer geweest, maar we hebben toch besloten om in september 4 weken (ipv8) zonder hem te gaan. Verder heeft hij het hier goed, krijgt alle aandacht, als het kan elke dag naar het strand.
Onderweg langs de kust, eerst costa del sol, daarna costa tropical, veel verschillen in landschap; costa del sol is erg druk, volgebouwd, terwijl de costa tropical ruig is, met de Sierra Nevada op de achtergrond, sneeuw op de toppen, en de landbouw velden, waar in de pilot voor gewaarschuwd wordt, de gewassen, die voor Noord-Europa worden verbouwd, zijn overtrokken met grote plastic zeilen welke na een stevige storm wel eens in de zee belanden, met mogelijk vreselijke gevolgen ( groot stuk plastic in de schroef) waardoor de motor uitvalt.
Ohja, nog iets, op ons Raymarine navigatiescherm kwam vrij snel na Estepona niks meer in beeld, blijkt dat we de chip van de mediterranee nog helemaal niet hadden, gelukkig hebben we ook Navionics en NV-charts op de iPads, maar voor langere tochten en het uitzetten van waypoints, evenals met varen op stromend water, is de Raymarine wel gewenst, we hebben met Tom een deal gesloten en hij stuurt hem vanuit Whight aangetekend naar F en H, hebben we m over 3 weken als Frank en Herma komen, zij hebben trouwens ook nog de nieuwe jabsco toilet als extra bagage, besteld bij boottotaal, ruim €200 minder dan hier in Spanje en Tja... we blijven Hollanders!

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

O jee! Gelukkig geen nare ongelukken met die plank! Verder ziet het er lekker uit! En niets te klagen over de horeca?! Lekkere visjes???

Marjolein 2018-06-04 20:52:34

Leuk om jullie verhaal te lezen, gelukkig is het nooit saai, dat zeilen😀 Veel plezier nog! Groet

Mieke 2018-06-04 20:56:59

Stoer wereldwijf! 🌏🌎🌍

Marianne Rijkhoek 2018-06-04 21:06:46

Never a dull moment daar! Gelukkig hebben de pech momenten een goede afloop. Foto’s zijn prachtig en wat juliie meemaken vermakelijk. Dank voor jullie ansichtkaart. Een collectors item 😊 Geniet!!

Hansa 2018-06-04 22:48:57

Wat een prachtige en leuke foto's van jullie weer , vooral van het kekke hondje. Gelukkig dat het goed is afgelopen met de loopplank. Have a great time! xx

Tjitske 2018-06-05 07:50:59

Heerlijk om te lezen, reis helemaal mee! Heerlijk genieten, 🤗😍🥂🐬 Lieve groet, Eim& Marga

Marga linders 2018-06-05 08:22:03

Hoi Arina en Wiger, Wilde jullie al heel lang een berichtje sturen om te laten weten dat we altijd genieten van jullie verhalen die Arina zo mooi opschrijft. Heel veel plezier nog in Spanje met elkaar en de hond. Wij zitten nog een tijdje op Bonaire, ook geen straf. Lieve groeten, Judith en Sjoerd

Judith Veltman 2018-06-10 20:31:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.