Sound of Jura

Verenigd Koninkrijk, Ardfern

Na aankomst terug aan boord meteen de buitenboordmotor opgeborgen in de achterste bakskist, bootje aan dek en met de elektrische pomp alle lucht eruit, zodat ie weer keurig opgeborgen kan worden. Veel boten hebben hun bootje op dek maar bij ons werkt het niet; als we 'm vaak gebruiken laten we 'm strak achter de boot, anders bergen we 'm op. Met deze pomp is het leegmaken (vacuüm) van het bootje in 5 minuten klaar, een goede aankoop, voorheen zaten we te hannesen met een voetpomp en paste het kreng nooit meer in de zak.
Vol nog van de kreeft gaan we om 8u van de mooring en zeilen met een knik in de schoot naar Ardfern, 33,5 mijl via de Sound of Jura, naar het Noorden.
Onderweg een nogal wisselende windsterkte; tijdens de buien tot 25 knopen, tussendoor soms ook maar 12 knopen. Vol tuig slaan we ons erdoorheen, met alles goed strak is het aan de wind goed te doen, al met al weer een heerlijk tochtje met veel zon en prachtige uitzichten op Jura en iets verderop zelfs op Ben Mor, de Munro op the Isle off Mull, welke we een aantal jaren geleden hebben beklommen, toen we zelf nog geen boot hadden.
Onderweg hadden we nog een waterballet in het toilet achter omdat ik de verkeerde afsluiter had dichtgezet, en die van het fontein, welke recht naar de romp gaat en bij schuin varen dus onder water ligt en, in prachtige straaltjes als uit een bron, water van buiten naar binnen spuit, opengelaten. Gelukkig moet er op een bepaald moment iemand naar de wc en wordt het euvel ontdekt, effe sponzen, klaar.
Wel stom, ik zet dat ding elke dag dicht, om dan na weet ik veel hoeveel keer tóch zomaar een keer de verkeerde te pakken, teveel kreeft? Teveel wijn? Of zou het de whisky zijn?
Aankomst in Ardfern, prachtig klein haventje met goede voorzieningen en een erg leuke watersportwinkel 'Chandler' in het Engels, waar we altijd op zoek gaan naar onmisbare hebbedingen en eerlijk gezegd slaag ik er nog altijd in wéér iets te kopen zonder wat we eigenlijk niet verder kunnen zeilen.
De komende dagen blijven we hier, het weer wordt héééél erg slecht en woensdag komen Frank en Herma voor een week aan boord, nu alweer voor het vierde jaar op rij onze vaste opstappers met wie we vorig jaar het Caledonian Canal, Tobermory en het Crinan Canal hebben bevaren, en met wie het altijd weer erg gezellig is.
Wat we gaan doen vanaf donderdag hangt voornamelijk af van de windverwachtingen, bij goed en rustig weer wellicht rond Mull varen, anders kan het ook zijn dat we weer iets afzakken naar het Zuiden, Jura en omstreken, er is zoveel keuze en elk gebied heeft prachtige plekken om te ankeren of anderszins.
Voor nu even lekker helemaal niks!





Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Leuk om je/jullie verhaal te lezen, bijzonder dat heel veel terminologie mij nauwelijks iets zegt! Iedere hobby zijn bijzonderheden, maar jullie hobby lijkt me echt super! Goede vaart verder en geniet!!!!

Thea 2015-05-30 17:11:28

Prachtige tocht!!! Doe Frank en Herma onze hartelijke groeten. Paula en Wim

Wim Huijbers 2015-05-30 17:13:00

Heerlijk al die verhalen om te lezen fijne reis,en die bloemen foto's zijn ze echt zo blauw Gr. Wilma

Wilma 2015-05-30 18:24:05

Wat een mooie tocht en prachtige fotos! Jullie hebben er weer een "follower" bij! Bram en Deb (S/Y Aquila)

Bram Smits 2015-05-31 10:17:59

ze zijn écht zo blauw Wilma, heel erg mooi

Schotland2015 2015-05-31 13:04:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.