Onderweg naar Dublin

Verenigd Koninkrijk, Ardglass Marina

Vanuit Belfast zeilden we woensdag naar Strangfordlough, een groot loch ten Zuiden van Belfast wat tussen een schiereiland, peninsula, en het 'vaste' land ligt. De ingang naar het loch is relatief smal waardoor het erg hard stroomt en je goed moet bekijken hoe laat je er het beste aan kunt komen; met 5 knopen stroom naar binnen is geen probleem maar aanleggen doe je liever met iets minder stroom. Onderweg weer variabele wind, deze keer geen 30 knopen, bij 25 hield het echt op, redelijk rustig dus, hoewel de Ierse zee per definitie niet rustig is, maar alles went.
Portaferrie bleek een erg leuk haventje, gelegen aan het schiereiland en elk half uur vaart de ferry naar het plaatsje Strangford, gelegen aan de overkant op het vaste land.
Ik ken de serie 'Games of Thrones' niet maar op dit moment zat het dorpje vol met filmcrew omdat ze bezig waren met opnames op Strangford castle, heb dus ook geen handtekening van beroemdheden omdat ik ze niet herkende.
Prettig gegeten bij 'The Lobsterpot' een soort stamppot maar dan anders...
Volgende ochtend het bijna 'stil water' , dit is de kentering van vloed naar eb, afgewacht om verder te varen naar Ardglass, een klein haventje slecht 10 mijl verder richting Dublin. Hier zit ik nu dit verslag te schrijven, de wifi is onverwacht goed voor zo een achtergebleven klein lief dorpje aan de Ierse zee.
Morgen varen we door naar Dublin, dik 50 mijl, het weer is al de hele week beter dan we hadden durven dromen, en de wind waait nog steeds uit Noord tot Noordoostelijke richting.
De cobb, die we vorig jaar amper gebruikt hebben gaat vanavond al voor de derde keer ons eten bereiden, na een curry en een hele kip vanavond een lamsbout, komt goed!
Hopelijk krijgt de wifi ook de foto's online, anders komen ze later.




Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wat ziet dat er allemaal heerlijk uit! Vooral die blauwe lucht en jullie met zonnenbrillen!

jacqueline 2016-05-13 08:19:36

Zo zo, helemaal geen storm, regen, koude? alleen maar lekker vreten? en naar filmsterren kijken? hadden jullie ook naar Cannes met het vliegtuig kunnen gaan. Nou ja, toch veel plezier op dit ouwewijven boottochtje, ik hoop dat jullie vooruit komen. liefs

fransje 2016-05-19 19:38:52
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.