Brompton

Nederland, Gorinchem

Yes, gisteren zijn we naar de Bromptonwinkel in Amsterdam gegaan, een winkel met enkel Brompton vouwfietsen, de enige fiets die in gevouwen toestand klein genoeg is om mee aan boord te kunnen. We moesten kiezen uit verschillende sturen, een sportieve rechte of een gebogen, meer klassiek en wat suffer uitziend stuur, waarbij je niet helemaal dubbelgevouwen hoeft te zitten, die laatste is het voor ons allebei geworden, comfort wint van stijl.
Verder moesten we kiezen hoeveel versnellingen, gezien het heuvelachtige landschap hebben we voor maximaal gekozen, 6 versnellingen, waarbij ook nog een net iets ander voorblad wordt gemonteerd voor vederlicht naar boven fietsen.
Titanium was ook nog een optie, maar voor 800 gram minder gewicht betaal je €800 extra, tja....
Kleuren in overvloed, maar we willen de fietsen over 3 weken meenemen dus hebben gekozen uit het aanbod dat in deze uitvoering op voorraad was en het zijn een zwarte en een azuurblauwe geworden. Ik had de knaloranje ook wel erg leuk gevonden maar dan zou Wiger niet meer naast me willen fietsen, ook zo ongezellig.
De eerste werkweek, die erg gezellig was, zit er weer op, de vakantieperiode is nu echt begonnen, mensen gaan lekker op zomervakantie, anderen komen alweer terug, de sfeer op 't werk is goed, leuk om iedereen weer te zien na 8 weken, en een lekker vooruitzicht om over 3 weken weer naar Galicië te vliegen, met 2 vouwfietsen in de handbagage...



Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

He', maar jullie gingen die toch ook al in Santiago de Compostella kopen? Ja, ja, ik ben een oplettende lezer (of toch niet en heb ik gemist dat dat niet doorging)

Jacqueline 2016-07-10 10:41:41

Goed opgelet Jacqueline! In Santiago niet meer naar de fietsenwinkel gegaan, best lastig communiceren met onze kennis van Spaans, Amsterdams is toch een stuk eenvoudiger, nu gaan ze dus mee in het vliegtuig

Schotland2015 2016-07-10 14:19:51

Dus toch geen Dahon's geworden? Ja Brompton is ook goed en ieder geval heeel klein op te vouwen. Leuk dat jullie er bij waren afgelopen donderdag, was onvergetelijk. Zitten nu in Craobh, koud maar droog en mooi. Morgen op pad naar het noorden. Zien jullie in Galicie!

Pieter 2016-07-11 16:50:58
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.