Bangor, Belfast

Verenigd Koninkrijk, Bangor

Half zeven los en koers richting Ierse zee waarvoor de North Channel moet worden overgestoken, het stroomt hier hard dus dat loopt lekker.
De wind varieert de hele dag tussen 7 knopen en 30 knopen. Voor de leken op zeilgebied: 30 kn is windkracht 7, met 7 knopen doe je op een wilde zee met golven niet veel, althans wij.
De Matjas, met wie we op Islay waren zou waarschijnlijk gewoon blijven vliegen...
Onderweg schitterend weer, en om half vier na 60 nautische mijlen aankomst in Bangor, een voorstad van Belfast, met een luxe Marina waar we de volgende dag zouden blijven.
De krab van Islay was een heerlijk borrelhapje in de zon aan dek.
Dinsdag een relaxte dag, wandeling door een ommuurde tuin van Bangor Castle en onze bemanning maakt een uitstapje naar Belfast. Daar hebben zij het Titanic museum bezocht en voor mij een mooie theedoek met het legendarische gezonken vlaggeschip erop, dit is een tic van mij; overal koop ik die theedoeken, die dan vervolgens dienst doen als tafelkleedje of, als ze heel erg bijzonder zijn, als schilderij, om de gaten te verdoezelen waar ooit een televisie hing.
Vanavond een beercan chicken op de cobb!
Waarschijnlijk gaan we morgen naar Strangford loch, een mijl of 35 verderop.
Wifi is nu goed dus foto's erbij, dit ging op Islay even niet goed.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Mooie tocht geweest zo te zien! Wij waren in Tinkers holletje, prachtig zeilen ook en gister naar Croabh. Al drie dagen on-Schots: 25 graden en onbewolk! Mooie O-wind 20-25 knots. Buiten dineren, borrelen, heerlijk!! Vandaag met de Triumph naar THE White House, ook niet verkeerd! Heel veel groeten en have a good sail.

Pieter & Essy 2016-05-11 16:52:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.