Barstow - Californië

Verenigde Staten, Barstow

Wat een mooi resort hebben we (het Tahiti resort). Dit doet ons denken aan de betere vakantieverblijven die we in het verleden gehad hebben. Goede aankleding, alsof we echt op een eiland zitten ergens ver weg, inclusief palmbomen en bloemen voor de aankleding. En grote toortsen ‘s avonds als verlichting. Maar vooral de zwembaden zijn fantastisch. Denk aan fijn grote bubbelbaden en een groot zwembad met aan één kant zand en veel speelgoed zoals schepjes en emmertjes, zodat de kleintjes heerlijk kunnen spelen. Dominique heeft wel 100 keer “samen Bob de Bouwer” geroepen. Maar het beste is de “lazy river”. Een stroomversnelling van een halve mijl waar je zo doorheen kunt, of lekker relaxed op een band. Alleen opletten voor de verschillende watervalletjes. We hebben uren genoten van het zwembad. En nee, we maken geen reclame of hebben geen korting gekregen. Maar we gaan hier zeker nog vaker naar toe.

Ook vanochtend nog gezwommen, even snel foto’s maken bij het “Welcome to Las Vegas” bord (we zijn dus niet in de rij gaan staan om exact van de voorkant een foto te kunnen maken) en op weg naar Californië, de laatste staat van onze reis. En als je dan uit Las Vegas rijdt, kom je weer terecht in de zandbak die woestijn heet. Fascinerend is ook het verschil tussen de staten. Net voordat je Nevada uit bent en in Californië komt, staan er nog wat casino’s tegen de grens aan. En daarna rij je weer in een zandbak. Waarbij het landschap opgesierd wordt door “Joshua trees”. Verder is er weinig richting Barstow, op een enkel plaatsje na. In de buurt is Death Valley, dus dat zegt genoeg. En door de hitte (meer dan 30 graden en over een paar dagen meer dan 40 graden) zal er ook weinig groeien. Ik ben blij dat de meisjes een stuk van de route slapen, want ik heb me nog niet eerder verveeld in de auto. Maar dit stuk is saai en lijkt veel langer te duren. Veel drinken helpt, met onderweg een keer een ijsje (vooral voor de meiden).

Bij aankomst in het motel hebben we ook niet veel geluk. Al 1,5 maand geleden hebben we een babybed gereserveerd en een paar dagen geleden nog voor gebeld, maar deze is toch vergeven aan anderen. En bij het motel is de bestelde nieuwe band (we willen een reserveband hebben) gisteren aangekomen, dus wil Martijn deze omwisselen. Maar bij de garage blijkt er geen binnenband in het doosje te zitten. Morgen maar oplossen. In de tussentijd wil ik zwemmen met de kids, maar ik vind het zwembad van het motel te smerig. Gelukkig hebben we een grote douche, gaan we daar maar met z’n drieën onder. De meisjes vertikten het om de zwemvleugels en hun zwempakjes uit te doen onder de douche. Ach, zijn die ook weer schoon. Na het eten nog maar “even” twee machines was gedraaid, zodat ik net voor middernacht klaar was. Er is altijd een reden om pas laat te gaan slapen. Maar alle kleren zijn wel weer gewassen, voor de laatste week van onze vakantie.

Gereden afstand: 246 km. Wat een hitte onderweg.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Weer veel extremen meegemaakt: van luxe tot vies. En dan de hitte. Wij, in Zeeuws Vlaanderen, reden met maar 26-27 gr. Om kapot te gaan. Dus arko( alle ramen kunnen open) en nu van de route afgeweken en in het vakantiehuisje ( buiten) verkoeling gezocht. Wat jullie doen is bijna hels. Wederom chapeau en dan plots de laatste week? Maak een enorme slinger zodat ik nog langer kan genieten van jullie reisje. Succes, wij morgen weer terug en motten 180 km rijden en de voorspellng is: erg warm weer en veul verkeer. Ik denk dat de thermometer weer 90 gr aangeeft. Woefffie

John Branderhorst 2019-06-01 16:42:05

90 graden is te doen, als je maar rijwind hebt. Op de Strip bij Las Vegas en de wachtrij richting de Grand Canyon is de motor warmer geworden, daarom alternatieve route of motor afzetten. Verzin maar een leuke reis voor volgend jaar, voor meer avonturen.

Roadtripping.MDMD 2019-06-02 09:33:27

We zijn razend nieuwsgierig welke suggesties je hebt voor de traction. Een extra ventilator oid? of welke reserve onderdelen nodig? Volgend jaar naar Polen!!! Na jullie terugkomst kom ik op de lijn voor een planning om de TAN-ZUID leden jullie ervaringen te vernemen.

John Branderhorst 2019-06-02 21:37:32
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.