Oklahoma City - Oklahoma

Verenigde Staten, Northwest Expressway

Meestal hebben Martijn en ik een motelkamer gereserveerd met twee queensize bedden. En als het even kan een kinderbedje voor Dominique. Dat was gisteren ook weer gelukt, dus gingen Martijn en ik samen in één bed slapen, met Mana in het andere bed en Dominique tussen de grote bedden in, in het kinderbed. En toch werden we vanmorgen wakker met Martijn en Mana in het ene bed en Dominique en ik in het andere bed. Wat ging er fout? Nou, Mana sliep gisteravond erg onrustig en dwaalde zo door het bed heen, dat we bang waren dat zij er uit viel. Dus ging Martijn maar bij haar liggen. 's Nachts heeft ze nog een keer bij mijn bed gestaan omdat ze dorst had. Haar laten drinken en plassen en de reserve Nijn maar gezocht, want ik kon haar knuffel niet vinden in het donker. Weer verder slapen tot ik later weer wakker gemaakt werd. Stond er weer een kind langs mijn bed (nu aan de andere kant) die erbij wilde. Haar maar opgetild en samen gaan slapen, tot ik merkte dat het Dominique was die op de een of andere manier uit bed was geklommen en was gaan spoken. Een erg onrustige nacht dus.

Daarna 's ochtends was mijn telefoon onrustig (ik heb er twee, de andere zie ik hopelijk morgen terug). Ik heb er een Amerikaanse sim in, met Amerikaans nummer. Tot drie keer toe ben ik vanmorgen gebeld vanwege geld dat ik kon verdienen, een baan die ze in mijn regio hadden en nog zo'n onzin. In Nederland moeten ze mij ook vaak hebben, ook al sta ik in het Bel-me-niet-register. En nu in de VS is het ook prijs, zelfs met een nummer dat naar ik dacht onbekend was. Heb ik weer.

Vandaag weer een heel stuk Route 66 gereden en ook vele kilometers van de Ozark trail. Dit stuk weg lag er al voordat Route 66 aangelegd werd en alhoewel er scheuren en gaten in de weg zitten, is deze nog prima begaanbaar. Wel met aangepaste snelheid, maar omdat er geen tegenliggers zijn en de weg mooi door het landschap kronkelt, wel heerlijk om met de oldtimer te rijden. Die overigens een overvolle tank had, omdat bij het tanken de pomp niet afsloeg, Waardoor de brandstofmeter bijna 50 liter aangaf. Onze eerste echte stop (naast het tanken uiteraard) was in Depew, een dorpje dat door het wegvallen van Route 66 c.q. de opkomst van de Highway aan het vervallen is. Veel gebouwen zijn dicht of zelfs vervallen. We zijn er gestopt om wat te drinken omdat het zo warm was en liepen blijkbaar de bejaardensoos binnen. Maar we konden er drinken krijgen en omdat Martijn met een oorlogsveteraan zoveel verhalen op aan het halen was, heb ik maar eten voor ons besteld. Dus hebben we samen met de oudjes van de omgeving hamburgerstoof met okra gegeten. En ik moet zeggen, het smaakte goed. Samen met de vriendelijkheid van de mensen gaf het een warm gevoel (en het was al zo heet). Daarna hebben de meisjes nog buiten in de schaduw met niks kastelen gebouwd (ze geloofden er zelf in), voordat we verder gingen.

Een andere leuke stop was een grote ronde schuur van eind 19e eeuw. Bijzonder was de akoestiek op de verdieping en vooral in het midden: je hoorde er een echo. Omdat het ook een trouwlocatie is, was er in het midden een klein podium, waarop de meiden een show hebben uitgevoerd voor papa en mama. Mana al zingend en Dominique al dansend. Daarom hadden ze even verderop een lekker koud Route 66 drankje verdiend bij Pops. Een benzinestation met drink- en eetgelegenheid, waarbij er meer dan 700 verschillende frisdranken zijn. En wat ook prachtig is voor iemand zoals ik die van structuur houdt: het drinken in de koelkasten was op kleur gesorteerd. Het zag er vrolijk uit en het drinken smaakte ook heerlijk.

Daarna op naar Oklahoma City, waar we twee nachten zullen verblijven. We hebben een kamer met een kingsize bed voor ons (en bedjes voor de kleintjes) én een bubbelbad. Tot nu toe hadden we geen pizza gegeten in de VS. Daarom deze vanavond maar besteld, om in het bubbelbad pizza te kunnen eten. Nu was dat een minder groot succes vanwege de meisjes, dus maar verder op bed gegeten. Het is tenslotte vakantie.

Gereden afstand: 195 km. We zijn intussen de 4.000 km al gepasseerd.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

hallo reizigers, mijn mailtje nog gezien?

Frank Heythuysen 2019-05-16 15:22:12
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.