Laughlin - Nevada

Verenigde Staten, Clark County

En we rijden weer op Route 66, na wat uitstapjes de afgelopen dagen. Als eerste naar Seligman, een toeristisch dorp met genoeg Route 66 meuk, waaronder oude auto’s. Het was nog even spannend om daar te komen, want we hebben een sneeuwbui onderweg gehad. De ruitenwissers schoven de sneeuw mooi bijeen, zodat het uitzicht beperkt was tot het bereik van de ruitenwisser. En dat werd steeds minder! Maar gelukkig was het rustig onderweg, dus konden we op ons eigen tempo doorrijden.
In Seligman zijn we gaan brunchen bij het Roadkill café. Ik hou van hun slogan: you kill it, we grill it. Niet dat we roadkills bij ons hadden. Daarnaast hebben we de kinderen in de gevangenis gezet en een oude boevenwagen. Ze hebben beloofd braaf te zijn, dus hebben we ze toch maar meegenomen 😜

Kingsmen waar we doorheen gereden zijn, was niet zo bijzonder, mar wel de historische route die we daarna gereden hebben. Wat een prachtig stuk weg. Denk aan haarspeldbochten naar boven en beneden en een fantastisch uitzicht. Het mooiste stukje van de hele route (de stralende zon hielp ook mee). Vroeger waten er reizigers die dit stuk zo gevaarlijk vonden, dat ze lokale mensen inhuurden om te rijden. Maar met de rit van TAN Zuid hebben we pas al goed kunnen oefenen. En de Hemelvaartrit van TAN landelijk in het Zwarte Woud vorig jaar was moeilijker.
Naast een prachtige weg was het extra leuk dat er ezels onderweg waren die daar in het wild leven. En we zijn even gestopt bij de Shaffer’s Fish Bowl Springs, een vijvertje met goudvissen bij water dat uit de rotsen sijpelt. Het stadje Oatman was zeker de moeite waard. Hier wordt soms goud gevonden en zag er uit zoals je in westerns ziet. Inclusief de saloon en ezels. De meisjes hebben edelstenen gezocht en o.a. mooie amethist en opaal gevonden. Ook hier is er weer een ander landschap. Een paar dagen geleden waren er nog bossen, vandaag bergen en vanavond woestijn.

De laatste bestemming was het Avi casino in Laughlin. Een mooi verzorgde kamer en een fantastisch zwembad (voor de kinderen en voor ons). Mana was al vrij snel met een ander kindje aan het spelen en wij aan het kletsen met anderen, die de muziek op ons afstemden. Ook al was het donker, het was nog meer dan 25 graden. Dan ook nog af en toe wat vuurwerk op de achtergrond vanwege Memorial Day. Net alsof we vakantie hebben.

Gereden afstand: 278 km. Van sneeuw naar hitte, op dezelfde dag.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Prachtig die verhalen! Meestal lees ik meteen als het in de mail binnen komt. Iedere keer weer benieuwd naar jullie nieuwe avonturen. Ik heb geen boek of tijdschrift meer nodig;)

Luciana 2019-05-28 21:41:38

Door het verhaal in de Limburger attent gemaakt op jullie reis. Geweldig om zo de herinnering aan Jo te zien beleven door jullie. Maak vooral veel foto's, want zo'n reis maak je maar eens in je leven, en mijn ervaring is, dat je later bij het bekijken van de foto's telkens weer verwonderd bent over wat je allemaal gezien hebt. Complimenten voor je reisverslagen . Voel je vooral niet geremd om zoveel mogelijk te schrijven, lezen is genieten.

melis 2019-05-29 00:05:01

Zo super! Genietend van de verhalen. Ik ben jaloers op jullie trip. Maar ik vind het schitterend dat jullie dit doen, ter nagedachtenis van mijn lieve broer Jo ❤️

Carla Mans 2019-05-29 01:59:44

Niet leuk de kids in de bajes. Wel leuk als ze jullie erin zetten. Ook leuk om te horen dat Ron ook aanwezig is, verkleed als Ezel Ha ha.

Cees v d Burgt 2019-05-29 23:22:59

Cees, wat je zegt ben je zelf.

Ronny 2019-05-31 00:00:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.