Tulsa - Oklahoma

Verenigde Staten, Tulsa

Wat is het heerlijk wakker worden in de B&B, met de vogels die fluiten en het zonnetje dat schijnt. Het is voor de eerste keer dat we een andere kamer hebben dan de meisjes, dus is het leuk om te doen of we slapen, terwijl Mana onze kamer op komt. En wat doet ze? Kussens pakken om die bij Dominique in het babybed te gooien, zodat Dominique er ook uit kan. Ik hou van de vindingrijkheid van onze kinderen.

Het eerste wat we gedaan hebben vanmorgen nadat we reisklaar waren, is sandwiches halen. Het ontbijt zat wel bij de kamer en de sapjes en het fruit waren goed (vooral de bloedsinaasappels waren heerlijk), maar wij Nederlanders willen boterhammen. En de plakken cake en muffins die er lagen voor het ontbijt, zie ik niet als maaltijd, maar als iets lekkers voor tussendoor. Daarom heerlijke sandwiches gekocht een straat verder bij The Old Riverton Store. Een schattig oude winkel met een ruimte vol Route 66 souvenirs én een minimarket met heerlijke sandwiches die vers gemaakt worden.

Omdat het regende, verderop nog even gestopt bij een soort van supermarkt en daarna klaar om vandaag op pad te gaan. We zijn o.a. gestopt bij een oud tankstation, hebben over een oude brug gereden en weer een foto gemaakt van de auto met een mooie muurschildering. Martijn wilde een stukje de oude Route 66 rijden. Dat hebben we geweten. Geen idee waar we allemaal geweest zijn, maar de weg was niet verhard. Tussendoor zelfs gestopt om te kijken of we wel veilig door een grote plas water konden rijden. Uiteindelijk bij de oude weg uitgekomen. De middenbaan was verhard en links en rechts was de weg van gravel. Zullen we maar zeggen dat de weg niet voor niets vanaf 1937 buiten gebruik is genomen. Tegenwoordig is de middenbaan vol scheuren en deels bezaaid met gravel. Maar een avontuur was het wel!

Voor de rest zijn we nog langs prachtige Route 66 kitsch gekomen. Zo lelijk, dat het weer grappig is. En voor de kleintjes een goed moment om even buiten te spelen. Vooral bij de blauwe walvis zijn we een poosje geweest. Niet alleen hebben we er zelf wat gegeten en gedronken, maar we hebben ook de vissen en schildpadden die er zwommen brood gevoerd. De kleintjes vonden het prachtig.
De betonnen totempaal (de grootste van de wereld) vond Mana wat eng. Ze durfde er alleen aan de hand van mama in. Het was ook imposant wat er stond. Alleen blijft de vraag open: waarom? Waarschijnlijk omdat het kan.

‘s Avonds heerlijk gegegeten bij het restaurant naast het motel. Ik had een van de lekkerste stukken zalm ooit, perfect klaar gemaakt. De combinatie met bacon was heerlijk. En ook de rest van het eten en de cocktails waren uitstekend. Ik was vergeten dat je in de VS ook goed en relatief gezond kunt eten. Komt misschien omdat het een Australisch restaurant is?

Geren afstand: 249 km. Van onverhard tot fatsoenlijke wegen.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Dat stuk oude weg ziet er wel leuk uit en lijkt me zeker een belevenis om daar overheen te rijden.

Herman van leeuwen 2019-05-16 20:44:29
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.