Een bewogen dagje !

Spanje, Montseny

Vanaf het hotel gaat het onmiddellijk, en dit voor bijna de hele dag, off-road over pittige weggetjes met mooie vergezichten. Bij Lloret de Mar stoppen we even bij de supermarkt voor brood. Terug van de verharde weg af, kijken we uit naar een picknick plek.

Lunchen zal even moeten wachten ! Het eerste weggetje dat we inrijden is erg uitgesleten door erosie, het is zoeken naar het juiste spoor. Achter een bocht is er een gleuf die wel heel diep is. Voorzichtig rijden we verder met de wielen aan weerszijden van de geul. Oh nee . . . we voelen ons er in schuiven. Even blijven we hangen, de rechter wielen in de lucht, maar we glijden verder, zakken helemaal in de gleuf en dan vallen we tegen de zijkant ervan.

Wat nu . . . ? Eens flink vloeken en even bekomen, dan klauteren we door het raam naar buiten. Gelukkig kunnen we aan het nodige recovery materiaal en alles wordt geïnstalleerd. Boomlint rond een stevige boom, hier een snatchblok aan en de winch erdoor. Ik kruip op de auto om een lint aan de rolkooi vast te maken, en hieraan de winch. Het recht trekken kan beginnen, en in een wip en een gauw staat de auto terug op 4 wielen. Nu hier nog weg geraken. Begeleid door Walter-Ice wordt het juiste spoor gevonden en zijn we voorbij het moeilijke stuk. Verderdoor zijn er nog gleuven, maar gelukkig minder diep. Walter en Marijke gaan achteruit en rijden om.

Eindelijk kunnen we lunchen. Het volgende stuk is heel gemakkelijk, maar daarna komen we weer op een moeilijke weg. Het is intussen al na vieren en we moeten nog 40km doen, we rijden terug tot het laatste dorp en gaan op GPS naar de camping.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Marijke content dat het niet den ice was zeker?

Tilla 2023-09-09 10:12:21

Tuurlijk. Zou nog veel harder gegild hebben dan Ingrid.

Marijke 2023-09-09 13:06:21
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.