AKUREYRI . . .

IJsland, Akureyri


Normaal gingen we hier niet komen, maar door het annuleren van onze rustdag, en pas voor morgen een hotel geboekt, rijden we naar Akureyri, ook wel de hoofdstad van het noorden genoemd.

Maar eerst naar het uitzichtpunt boven de camping. We vlogen daar bijna weg, zoveel wind, het was 1°C maar de gevoelstemperatuur was -5.

Toen richting het noorden, terug naar de kust. Zoals zo vaak, doorkruisten we weer heel verschillende landschappen, van een maanlandschap over groene heuvels tot stedelijk gebied. Onderweg komen we nog een mooie waterval, Gýgjarfoss, tegen.

Aangekomen in Akureyri gaan we eerst naar Vinbutin, de IJslandse drankencentrale, om wijn in te slaan. Dan de 'stad', zo groot als Grembergen of Kalmthout, in om iets te drinken. Backpackerscafé, dat ziet er wel tof uit, we blijven daar ook nog iets eten.

We hadden onderweg op internet een camping net buiten de stad gevonden, maar nemen uiteindelijk een hotel op 500m van het café.

Filmpjes :
https://youtu.be/oVb0vXQIWfU
https://youtu.be/VePTMuPMdfk
https://youtu.be/OVq45l2v0nU

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Het hotel zal met deze weeromstrandigheden beter zijn wel mooie foto'sen drank genoeg nin voorraad genieten

greta 2018-08-28 23:23:04

Haha die foto van de drank supermarkt... van dorst gaan jullie zeker al niet omkomen ;) :p

Paula 2018-08-29 10:54:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.