IJsrotsen, zeehondjes, rendieren en een sneeuwgors.

IJsland, Kirkjubæjarklaustur

Vandaag geen sneeuw meer, wel regen, da's ook niet alles. Gelukkig komt in de loop van de dag de zon ook af en toe piepen.
Onderweg spotten we een kudde rendieren. We bezoeken Jökulsárlón, het ijsbergenmeer, en Diamond Beach. Het is hier spiegelglad, gelukkig hebben we spikes om onder onze schoenen te doen.
Er is een spoor op een weggetje naar één van de gletsjertongen van de Vatnajökull. Hier zijn we in 2018 ook geweest, maar nu geraken we niet helemaal achteraan. Waar de sporen stoppen kan je niet zien waar de weg precies ligt. Verder wandelen? Toch maar niet, het is terug aan het regenen en waaien.
Dan maar naar het bezoekerscentrum van Skaftafell. Op de weg vlak voor de parking worden we gestopt door een parkwachter. Er wordt weer storm verwacht en we kunnen daar vast komen te zitten.
Dan maar naar het hotel, dat waar we eigenlijk gisteren moesten zijn. Zij waren zo vriendelijk om onze reservering kosteloos om te zetten. Vanaf nu boeken we pas op de dag zelf.
Het hotel is prachtig gelegen, het bestaat uit een hoofdgebouw en 12 individuele chalets. Er wordt een vast dagmenu geserveerd.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

De voorspelling van de parkwachter was juist, de ringweg ter hoogte van Skaftafell is sinds 17u00 afgesloten.

Ingrid 2020-02-29 22:41:07

Precies meer en grotere ijsschotsen opt strand dan in september 2018.

Walter 2020-02-29 23:11:44

Dappere jullie om daar in dat weer / temperaturen te willen rondrekken! Liggen fameuze ijsblokken...

Bob 2020-03-01 11:04:38

Ijsblokken zijn inderdaad groter dan in de zomer. Zullen waarschijnlijk minder snel smelten bij deze wintertemperaturen. De hoeveelheid van ijsblokken op het zwarte strand is te wijten aan de winterstormen met hevige wind vanuit de oceaan, die de ijsblokken op het strand werpen. Overigens vallen de temperaturen wel mee, tussen de -2° en de 3°.

Walter Disco 2020-03-01 13:26:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.