Dag 14

IJsland, Westfjords Region

Hotel Breiðavík, Breidhavik

Sorry voor leeg verslag, zaten op ferry en begonnen alvast te schrijven maar wisten niet dat daar WiFi was en
titel gelijk online stond. Maar. . . hier komt het !

Regen en veel wind vandaag !

Vanochtend mochten onze mannen eerst even op het strand bij het hotel spelen. Prachtige golven, waar ze ook in konden rijden. Jos had zijn raam open staan en kreeg een golf binnen. Dan via het mooie zwarte kerkje van Búðir, de berg over naar de noordzijde van het schiereiland. Veel stoppen onderweg zat er niet in. We zijn recht naar Stykkishólmur gereden waar we de ferry moeten nemen.

Hier moesten de passagiers ook weer te voet aan boord. Toen Ingrid uit stapte vloog het autoticket buiten, en moest ze even een spurtje trekken om het terug te pakken.

Er was storm op zee, de boot ging hard op en neer en we werden flink heen en weer geschud. De hoge golven bonkte tegen de romp en vlogen over de voorsteve tot tegen de ramen.

Nadien moesten we nog 77 km langs de kust met rukwinden van 100 km en meer, maar we zijn veilig in het hotel geraakt. Waar gaan we het zoeken . . . heeft Walter onderweg wel 10 keer gezegt.

Walter en Marijke moeten nog een nacht in Reykjavik blijven. Morgen wordt er aan de wagen gesleuteld, hopelijk kunnen zij dan weer verder.


Filmpjes : https://youtu.be/ENZfxhwas-o
https://youtu.be/pmUJYpH7RWI


Bij het verslag van gisteren zijn ook nog filmpjes geplaatst.


Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

vergeten een verhaaltje te schrijven?

louky 2016-09-08 18:42:03

Geen verhaaltje vandaag? Kijk er elke dag naar uit om jullie avonturen te lezen:-)

Eefje 2016-09-08 21:10:54

Wonder mooi. Rob en loe

Fam. Princen Debusscher 2016-09-08 21:15:31

Ja heel mooi , maar het was chocolade cake op een desert bord en geen bloedworst(was wel lekker)

GIsele 2016-09-09 00:02:03

Mama, Ice is wel degelijk de witte, dat is de naam van de kleur van de auto bij Land Rover. Jos-def is Jos en Gisele en wij zijn Black.

Ingrid 2016-09-09 00:06:26

ja dacht ook wel dat de auto's belangrijker waren dan de mensen. En niemand zeeziek geworden? heb je SMS gekregen: de wegen van het netwerk zijn ondoorgrondelijk! Gelukkig voor Walter en Marijke dat ze in Reykjavik zijn. Stel je voor dat zo iets gebeurd op een van die onbewoonde gebieden: waar gaan we het zoeken, hoor ik al zuchten!

louky 2016-09-09 10:26:32

Wel degelijk in panne gevallen in onbewoond gebied op een offroad weggetje..... Jos def heeft hem over 50 km naar een asfalt weg getrokken! Dit was een hele onderneming! Marijke werd even lijkbleek van dit gevaarlijke avontuur.

Walter Black 2016-09-09 10:53:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.