Vakantie met een week verlengd ? ? ?

IJsland, Reykjahlíð

Er zijn twee opties :
  • We rijden naar Egilsstadir, leveren de auto in, nemen een hotel en morgen met een taxi naar de ferry in Seyđisfjorđur.
  • We blijven hier, verlengen de auto een dag, en gaan morgen van bij Avis naar de ferry.
Vanochtend was één stukje weg afgesloten, maar om 9u weer open. Hoe graag we ook nog een dagje hier willen blijven, er komt morgen nog meer wind, stel dat we er niet geraken . . . dus toch maar vertrekken, morgen hebben we misschien wel spijt, maar blijven is te riskant.
Eerst nog een toertje rond het meer, en dan de ringweg op. Er waait veel sneeuw over de weg, maar het is berijdbaar.
Tot bij The Golden Gate Bridge Of The Highlands. Een éénbaans brug, zwaailichten aan de overkant, maar er komen toch auto's. Eens die voorbij zijn rijden we de brug over, maar worden tegengehouden door de man van de sneeuwruimer. We mogen niet verder, die auto's hadden ze doen draaien, iedereen is nu uit dat gebied en niemand mag er nog in. Daar blijven mag ook niet, we moeten terug, zeker tot voorbij de wegafsluiting. Onderweg zien we auto's (Dusters) die in de kant zijn gesukkeld en vastzitten in de sneeuw. Helpen kunnen we niet meer, sleeplint is achter gebleven in onze auto. Dus rijden we terug naar het hotel, bestellen koffie, en . . . wachten maar weer.
Heel de middag houden we de website road.is en vedur.is (wegen en weer) in het oog. Maar geen verbetering te zien, erger nog, morgen wordt het nog slechter. Intussen weten we wel dat de ferry pas donderdag om 06u00 (ipv woensdag 20u00) vertrekt !?
Om 16u30 vragen we onze kamer terug. Filmpje : https://youtu.be/tn_jXWmAJKI
Wordt vervolgd . . .

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Voor een avontuurlijke reis moet je blijkbaar naar IJsland in de winter. Jullie hebben denk ik geen enkele dag ginder doorgebracht die verlopen is zoals gepland.

Marijke 2020-03-11 02:32:07
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.