We still ❤ Iceland !

België, Steenokkerzeel

Onze reis begon met vertraging en eindigt vroeger, met mijn ergste nachtmerrie. Vanochtend eerst langs een dokter geweest voor een kalmeermiddel. Bedankt voor alle steunberichtjes, het komt wel goed 😘
Nogmaals de bagage gereorganiseerd, gelukkig hadden we vorige week al een grote koffer gekocht. Nog wat in onze auto gaan stoppen die nog steeds bij Land Rover Reykjavik staat. We zijn een beetje boos op de verzekering omdat er geen schot in de zaak komt. Maar voor één keer komt dat goed uit.
'U moet zelf ook wat doen, wij kunnen niet alles voor u regelen' kregen we gisteren nog te horen, waar betalen we ze eigenlijk voor?
Maar . . . Wat je zelf doet doe je beter. Met dank voor de hulp van de man van de garage en de vriendelijke mevrouw Osk Omarsdottir van Smyrilline aan de telefoon. Op een half uur is alles geregeld.
De auto wordt nog binnen het uur opgehaald en naar de cargo haven gebracht, Smyrilmine zet hem vandaag nog op de boot naar Rotterdam.
Onze 'Duster' nog afzetten en dan met een taxi naar het vliegveld, da's verder dan we dachten.
Dank je Kevin 😘 om te zeggen dat zo snel mogelijk een vliegtuig nemen het beste is, het was de juiste beslissing. Tijdens de taxirit vernemen we dat onze gemiste boot, door de Corona-crisis voorlopig de laatste was.
Van wat er daarna gebeurt is weet ik niet veel meer. Terug wakker waren we al voorbij halfweg, en zat ik vrij rustig in een vliegtuig, wie had dat ooit kunnen denken. Landen viel ook nog wel mee. Nu in een taxi op weg naar huis.
Hopelijk is onze auto met de rest van de bagage ook snel weer thuis.

Maar terug naar de voorbije drie weken. We wilde naar IJsland in de winter, en veel sneeuw zien, wel dat hebben we gehad. Alles bij elkaar hadden wij een prachtige reis, het was een fantastisch avontuur waarbij we af en toe moesten improviseren. Jammer dat we wegens de strengste winter die IJsland kent in jaren, de afgesloten wegen, de sneeuwstormen en de pech met de auto niet alles hebben kunnen zien en doen wat op ons verlanglijstje stond. Maar we zijn steeds positief gebleven en hebben van elk moment genoten, ook van het lekkere eten en vooral van het prachtige landschap. Er was niet altijd storm, we hebben ook heel wat dagen prachtig weer gehad.
Één ding hebben we wel gemist : het noorderlicht. Als het er was, waren er ook wolken, en bij heldere hemel was er geen 😡
We zullen toch nog eens terug moeten ! Over twee jaar . . . ? ? ?

Rest ons alleen nog jullie te danken om ons te volgen en voor jullie reacties.

Tot de volgende reis.
Ingrid en Walter

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Eind goed al goed, het zijn de goede herinneringen die blijven en vanaf nu kun je de volgende keer met vliegtuig op reis :-) Was leuk jullie te kunnen volgen in dit avontuur...

Bob 2020-03-14 08:00:57

Vanaf nu kun je inderdaad met het vliegtuig op reis. Grootste probleem is nu misschien waar eerst naartoe. Om meer avontuur te beleven dan jullie nu in Ijsland zal wel niet zo makkelijk zijn. Ik kijk al uit naar je volgende verslag.

Marijke 2020-03-14 13:53:46
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.