Dag 15

IJsland, Ísafjörður

Hotel Ísafjörður, Ísafjörður

Vanochtend eerst van het hotel nog verder gereden naar Látrabjarg. Het is de meest westelijke punt van Europa en grootste vogelklif van de Noord-Atlantische Oceaan. Maar de klif was leeg, de mevrouw van het hotel had ons reeds verteld dat alle vogels sinds 3 weken vertrokken waren. Onderweg er naar toe zagen we wel heel wat zeehonden.

Verder langsheen de westfjorden, met mooie vergezichten. Bij de Dynjandi waterval zijn we gestopt en tot boven gekomen. Er is een offroad weg vlak langst de oceaan. Omdat we niet zeker waren of we helemaal rond konden, zijn we de berg overgegaan en hebben enkel de noordzijde gedaan. Achteraf hadden we spijt dat we toch niet geprobeerd hebben hem helemaal te doen. Dan verder naar het hotel.

Het restaurant in het hotel stelt niets voor, dus naar Tjöruhúsið, volgens de beoordelingen 'het beste visrestaurant van IJsland'. Lange tafels en banken waar je gewoon aanschoof en een buffet met grote pannen vis.

Nog steeds geen goed nieuws van Walter en Marijke. Auto geraakt voorlopig niet hersteld. Morgen laatste poging?

Filmpjes: https://youtu.be/TIUKyEI0FDs
https://youtu.be/eI2MnsbzUVw
https://youtu.be/uF1T-8lilN4





Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat mooi weer allemaal wooww - jammer dat het hotel niet veel betekende maar wel fijn dat jullie toch ergens lekker hebben kunnen eten ;)

Paula 2016-09-10 11:55:18
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.