Dag 18

IJsland, Húsavík

Fosshótel, Húsavík

De broer van de eigenaar van het hotel waar we vannacht sliepen, heeft een paardenfarm. Vanochtend zijn Jos en Gisele daar even gaan kijken. Hier in de regio zijn veel paarden, ze worden vooral g ebruikt om de schapen van de bergen te halen met de beste dieren wordt er gefokt en aan competitie gedaan.
Nadien zijn we langs de turfhuisjes van Glaumbaer gereden.

Toen terug het binnenland in voor nog een dagje offroad. Een andere optie was langs de kust, maar door regen en wind viel die af.

We zijn tot de berghut van Laugefell gereden, maar die was jammer genoeg al gesloten. De hotspring is er natuurlijk altijd, en de verwarmende kleedkamer was wel open. Dus hebben Jos, Walter en Ingrid genoten van een lekker bad, de regen kon ons niet deren. Gisele vond het te koud en heeft in de Def foto's bewerkt.

Nadien volgde nog een rit door een eentonig maanlandschap tot bij een prachtige waterval, Hrafnabjargafoss. Een paar km verder de tweede, Aldeyjarfoss, en tenslotte zagen we nog steeds op dezelfde rivier de Godafoss.

Toen we aankwamen bij het hotel, kregen we het slechte nieuws van de Ice-jes. Hun IJsland-avontuur is definitief voorbij, morgen vliegen zij terug naar huis. De Def blijft hier in afwachting tot transport. 😣

Nieuwe foto's op Flickr : https://www.flickr.com/photos/foto-ienw/albums/72157671927820090

Filmpje : https://youtu.be/YQk3ProBSqE
https://youtu.be/tIQNyzoePZQ


Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Gatverrrrr... wat jammer dat ze naar huis moeten zonder al dat moois nog gezien te hebben.... van een tegenslag gesproken bah bah...

Paula 2016-09-13 09:55:24

wat jammer voor Ice-jes! en ook voor jullie. Hier is het heel wat warmer: 30°!!!! Foto's op Flickr. ook zeer mooi.

louky 2016-09-13 09:56:03

ik denk dat de ice-jes beter niet naar de prachtige fotookes kijken, ze zullen er alleen maar down van worden vrees ik

tilla 2016-09-13 22:46:43

Je zou voor minder down worden 😣

Iceje1 2016-09-14 10:45:25
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.