Akureyri : de hoofdstad van het Noorden.

IJsland, Húsavík

De weg langs waar we gisteren naar Siglufjördur reden is vanochtend gesloten wegens lawinegevaar. Gelukkig moeten we langs de andere kant. De man aan de balie vroeg met welke wagen we rijden. Een Duster, oei . . . we zullen dan een Disco 5 nemen, oh dan is er geen probleem. Eens onderweg merken we waarom hij dat vroeg, er was heel wat sneeuw op de weg. Filmpje : https://youtu.be/4fkKR5bmNQQ
In Akureyri gaan we eerst de Adbleu bijvullen, anders staan we straks terug stil! En dan is er koffie in het Backpackerscafe. Volgens Walter-Ice, een expert terzake is hier een mooie kerk. Ook het uitzicht van daar boven is mooi, dat had hij er niet bij gezegd.
We zien de boot van de Whaleswathing vertrekken, dat kunnen we ook nog doen. We kijken bij het bureau, er is maar één, dit was dus de enige, tour per dag.
We blijven niet in de hoofdstad van het noorden, en gaan verder naar Godafoss, de waterval van de Goden. Filmje : https://youtu.be/ZBFJLpOn9_o
Het plan was om dan naar Myvatn te gaan. Van daaruit zouden we dan morgen een toertje maken : Dettifoss - Husavik en terug, maar de weg langs Dettifoss is dicht. Dus nu maar naar Husavik, waar het héél rustig is.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.