RONDJE SNÆFELLSNES.

IJsland, Snæfellsbær


Vandaag verkennen we Snæfellsnes, dit is een schiereiland tussen de Faxaflói baai in het zuiden, en de Breiðafjörður fjord in het noorden. Een bergketen loopt in oost-westelijke richting over de gehele lengte, en het hoogste punt daarvan is de 1446 meter hoge Snæfellsjökull. Dit is de gelijknamige vulkaan waar tevens een gletsjer op ligt.

Snæfellsnes wordt soms het mini-IJsland genoemd, omdat hier veel landschappen terug te vinden zijn die ook her en der over het gehele eiland verspreid liggen, zoals vulkanen, lavavelden, kliffen, zwarte stranden, grotten, basaltformaties, watervallen, meren, warme en koude waterbronnen.

We vertrekken vanuit Stykkishólmur, in het noorden, in westelijke richting tot het uiterste noord-west puntje. Vanaf daar nemen we de off-road weg over de berg, tot vlak bij de gletsjer. Boven op de berg zaten we in de wolken en was er van het uitzicht niet veel te zien. Onderweg naar beneden stoppen we nog bij de grotten van Songhellir, en de laatste stop was bij het zwarte kerkje van Búdir, één van de oudste houten kerkjes van IJsland.

Filmpjes :
https://youtu.be/IBjZE7YXIAE
https://youtu.be/aB1YSoByTI0
https://youtu.be/pG_fVzRKdU0

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Fijn weer al die uitleg èn mooie foto's - hier kon je de paardjes wel strelen he Ingrid

Paula 2018-09-05 13:01:21
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.