DUIZEND MUGGEN !

IJsland, Mývatn

Op de campings moet je snel douchen, dus gisterenavond in een hotel(BAD)kamer lekker lang onder de douche gestaan. We willen niet meer buiten gaan en blijven in het hotel eten.

Vanochtend hebben we de kust terug verlaten. Eerst naar Godafoss, wat Godenwaterval betekent. Ze heeft haar naam te danken aan de hoofdboer uit de buurt, die in het jaar 1000 de afgodsbeelden uit zijn tempel in het water gooide, omdat er besloten was het christelijk geloof aan te nemen.

Toen verder naar Myvatn, het muggenmeer. Het heeft zijn naam niet gestolen, we worden belaagd door duizenden muggen. In de plaatselijke supermarkt waar we boodschappen inslaan voor de volgende kampeerdagen kopen we muggennetten om over ons hoofd te trekken.

We rijden vervolgens naar de geothermische velden van Krafla, waar ze de warmte uit de grond gebruiken om stroom te maken. En naar Hverir, wat 'hete bronnen' betekend, een kleurrijk gebied waar je tussen de stoompluimen en kokende modderpotten loopt.

We maken nog een wandeling door Dimmuborgir, een gebied waar lava allerlei bizarre rotsformaties heeft gevormd. Eén ervan lijkt op een kerk.

Intussen was het hard beginnen regenen, de camping stelt eindelijk niets voor en we worden opgegeten door de muggen. Dus boeken we voor vanavond een kamer in hotel Laxa. Het is de hele avond blijven regenen, gelukkig zaten we lekker binnen, mooie kamer, lekker eten en fijne service.

Filmpje Godafoss :
https://youtu.be/5ke_HOzgQa0

Filmpjes Hverir
https://youtu.be/eo0zOQMGb0A
https://youtu.be/x21lmSO1nYs

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Ziet er allemaal héél leuk uit! Prachtige foto's!

Filip 2018-08-22 10:21:33

Heb weer genoten van de prachtige foto's en filmpjes - nog goed genieten verder maar... wel opletten voor de trollen en elfjes he ;)

Paula 2018-08-22 10:49:39

Mooie foto's het ziet er een mooie vakantie uit.genieten.

Greta 2018-08-23 12:55:50

Ingrid, je bent net een zeemeermin zo voor die waterval! 👍🏻

Petra 2018-08-26 11:47:42
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.