Een pittig, technisch off-road dagje.

Frankrijk, Langogne

Vanochtend om 8u30 vertrokken in de motregen, die dan overging in regen en mist. Het is een roadbook, maar de bedoeling is dat op we op de technische passages bij elkaar blijven, instructeur Bruno met de twee franstalige en Kries met de vier vlaamse auto's.
Na een uur stonden we al stil, er was al een uitvaller. Vader en zoon, één van de twee waalse duo's. Elke reis gaat er wel iemand met de depanneur naar huis, dus de rest kan niets meer gebeuren?
Niet veel later kregen we de eerste pittige klim voor de wielen. Het was een vrij smal bospad, en één auto, die een tent op zijn dak heeft liggen en die hier zou beschadigen, moest hier om rijden. Nog een rivier door en toen kwamen we aan de andere kant van het bos weer samen en was het aperitief-time.
Het off-road stuk dat we net gedaan hadden was maar opwarming, zei Bruno. En inderdaad, onmiddellijk daarna kwamen we bij de volgende passage, hier nog meer rotsen en nog diepere putten, en een aantal keer was de winch nodig. Wij waren in het groepje van Bruno terechtkomen en kwamen als eerste aan op de lunchplaats. Intussen was het al wel even gestopt met regenen en kwam de zon erdoor. Kort nadat de tweede groep daar was zijn wij alweer vertrokken, voor nog een pittig stuk.
Hierna was het moeilijkste voorbij en ging Bruno de zoon van het pechduo ophalen, vader logeert in een hotel vlakbij de garage. Op een oude spoorwegbrug besloten we om op de rest te wachten om een foto te maken, het andere koppel reed liever door. Wij hebben daar een uur gestaan, ze waren verder achter dan we dachten, maar alles voor de foto !
Toen we, na nog een stevig steil stukje, bij de verharde weg kwamen was het al na zeven uur en zijn op GPS, nog een dik uur, naar het hotel gereden. Snel opfrissen, aperitief en diner. Het waalse koppel heeft het road-book wel bijna volledig uitgereden, maar staan wel niet op de foto. Je moet keuzes maken . . .

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

en waar is nu die groepsfoto?

louky 2018-05-12 10:41:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.