IJSLAND !

IJsland, Seydisfjordur


We hebben nog de hele nacht liggen wiegen, en vanochtend was het nevelig.
We moesten vroeg opstaan, de bagage moest ingepakt klaar staan, om na het ontbijt de cabines te verlaten, zodat ze kunnen poetsen. Alles in een hoekje bij elkaar gezet, en dan op dek gaan kijken. Er was nu nog meer mist, en niets te zien, dus konden we beter binnen wachten.

Dieper in de fjord, de mist was opgetrokken, zijn we naar buiten gegaan en aan dek gebleven tot we aanlegden. Passagiers moesten weer te voet van boord. De chauffeurs kregen uitleg van de politie dat off-road (= naast het spoor) rijden verboden is en dat de boetes recent verhoogd zijn.

Bagage in de auto gezet, bergschoenen aangedaan, cb-antennes op de auto gezet, de bandendruk verlaagd, en we konden vertrekken. De berg over en in het dorp geld afgehaald en naar de supermarkt. Grappig, we kwamen daar al de mensen van op de boot terug tegen.

Toen konden we echt vertrekken. Nog een berg over, maar boven zaten we volledig in de wolken en zagen dus niets. We gingen naar Borgarfjörður, daar is een vogelrots en het is al laat om de Puffins te zien, en inderdaad, ze zijn al allemaal weg.

Dan maar naar de camping, de tenten open gezet en een fles champagne geopend om het 'echte' begin van reis te vieren. En toen . . .🌞. . . kwam de zon erdoor ! Voor vanavond hebben we gereserveerd in een restaurantje in het dorp.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Correctie : niet alle Puffins waren weg, er waren er nog zeker een stuk of 15 in het water 🐥🐥🐥 😉

Walter-ice 2018-08-16 22:01:57

waar trekken die papegaaiduikers heen?

louky 2018-08-16 22:44:38

Blij te vernemen dat jullie goed aangekomen bent. Op de foto's te zien valt het weer wel mee hopelijk niet te koud in de tent. Geniet nog van jullie reis verder.

greta 2018-08-16 22:59:45

Wat prachtig weer allemaal... zo'n mooie ongerepte natuur... en goed dat jullie toch nog een paar Puffins zagen hé - ik duim dat het weer blijft meevallen met wat zon en geen of toch niet teveel regen en mist ;) - groetjessss

Paula 2018-08-17 09:36:52

Fijn dat ik reis kan volgen.Mooie zichten van de natuur.wat een tent juist een huis. kusje mama

Diane 2018-08-17 10:21:23

Die Land Rover tenten zijn grandioos! Enjoy! Dat bord met 'WC', is dat enkel voor vogels in Ijsland?

Geert 2018-08-17 10:38:48
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.