WAFELS IN HET MUSEUM !

IJsland, Ísafjörður


Doordat onze rit vandaag korter is (de eerste 80 km hadden we gisteren al, hé) konden we langer slapen . . . of gaan zwemmen, het hotel heeft een 25m-bad, alleen Ingrid is daar vroeg voor opgestaan.

We komen dichtbij een gletsjertong van de Drangajökull, voorbij een mooi kerkje en langs het 'Steinshús'. Dit is een museum over het leven van een bekende dichter, je kan er koffie en wafels krijgen, dat is lekker voor lunch.

En dan verder de fjorden langs. Onderweg zien we heel veel kwakskes, maar ook zeehondjes en een groep bruinvissen.

We komen nog een tweede museum tegen, Litlibær, een klein huisje met een rijke familiegeschiedenis, en ze verkopen er koffie en wafels, lekker 4-uurtje.

En dan richting Isafjördur, waar we een huisje hebben geboekt. We willen in een bekend visrestaurant in de haven gaan eten, maar er is geen plaats meer. Alternatief zijn een eetcafé en een pizzeria, op aanraden van de mevrouw van het visrestaurant kiezen we het eerste. Het is er erg druk en we krijgen het laatste tafeltje. Na het eten gaan we dan maar snel terug naar ons huisje.

Filmpjes :
https://youtu.be/g2pvAdXGyVo
https://youtu.be/Cf64iTQy7VE
https://youtu.be/76XRKLCk9Lc

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Aaaah wat jammer van dat visrestaurant zeg maar verder hebben jullie dus wel gesmuld lees ik - heb weer genoten an de foto's en filmpjes - ik reis verder mee... leuk ook al die diertjes die jullie zagen he en interessante musea ook, dat huisje wat jullie huurden dat ziet er leuk en gezellig uit zeg!

Paula 2018-09-01 10:34:25

Wel een hele avontuurlijke reis. Mooie foto's. Het huisje ziet er gezellig uit. Geniet nog

Greta 2018-09-02 10:17:27
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.