LANDMANNALAUGAR.

IJsland, Landmannalaugar


Vandaag trekken we het 'toeristische' binnenland in. Naar Landmannalaugar, dat betekent : ’hete bronnen in het land van de mensen uit het gebied Land’ (een gebied rond de plaats Hella).
Een dal ten oosten van de beroemde vulkaan Hekla, dat bedekt is met lava en wordt omringd door geel, bruin rood, groen en grijsblauwe rhyolietbergen.
Kenmerkend van dit gesteente is dat reeds een klein beetje zonlicht de bergen als het ware doet oplichten, waardoor ze er vaak heel ”helder” uit zien.

Eerst maken we een toertje over wegen waar toeristen met Dacia Dusters niet kunnen komen.

Aangekomen op de camping, installeren we ons op het 4x4 stuk. Speciaal voor Filip : foto van één van onze buren. We gaan ons aanmelden en maken een wandelingetje over het terrein. Het is nog erg druk met dagjesmensen en in de hotpool zitten ze als sardientjes bij elkaar.

Eerst maar voor eten zorgen. We hebben nadien extra afwas, de fles olie is uitgelopen en alles plakt, niet makkelijk bij een temperatuur van 4°.

Watercrossing filmpjes :
https://youtu.be/Y0vcVSipd7A
https://youtu.be/8EBYY2DHTzk

Google dagoverzicht : https://youtu.be/JMyBX3uSZgM

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Super! Een prachtige 101FC van Land Rover 😍

Filip 2018-08-26 21:18:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.