Lapland.

Zweden, Västerbotten County

Vandaag rijden we eerst nog een stuk langs de Botnische Golf, om dan terug landinwaarts te trekken. Hier is het een pak rustiger, heel af en toe is er een tegenligger.

We rijden wel de wolken tegemoet, en als we bijna klaar zijn met picknicken horen we donderslagen. Snel inpakken en verder rijden, en inderdaad, even later krijgen we een regenbui.

Onderweg, intussen zijn we in Lapland, zien we verschillende rendieren langs de weg. Telkens te laat om een foto te nemen, zit ik de rest van de weg met de camera in aanslag. Natuurlijk was er vanaf toen geen enkel rendier meer te zien.

We slapen vannacht op een mooie camping gelegen op een eiland. We mogen een plaats kiezen. Gebruik van sauna en hottub is vrij, hout ligt ernaast, stook hem maar op als je wil. Er zijn ook twee bootjes die je mag gebruiken, en vissen is toegestaan. Nadat we de tenten hebben open gezet nemen we een aperitief en maken een wandeling over het terrein.

Zullen we iets drinken in cafe? Ja goed idee, doen we. We bestellen aan de toog en zien het menu, enkel in het Zweeds. De eigenaar overloopt het voor ons, en we beslissen om hier gegrild rendier te blijven eten. Geef me een uurtje, ik moet nog even iets fixen, en dan serveer ik het eten op het vlot op het meer. Wat een onverwachte verassing, we hebben ervan genoten.


Zonsopgang : 2u58
Zonsondergang : 23u29

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Breaking news: morgen (maandag) neemt marijke het stuur over!! Ze slaat de weg route 66 in ;) Heppie beurdeei zus!!

tilla 2022-06-13 00:12:22

Had ik je nog niet verteld, dat rendieren alergisch voor fototoestellen?

Louky 2022-06-13 12:25:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.