Reykjavik.

IJsland, Reykjavik

Vandaag rijden we naar Reykjavik, de hoofdstad van IJsland.
Onderweg passeren we nog enkele watervallen, Skógafoss, Seljalandsfoss en Gljúfrabúi.
Film : https://youtu.be/T7SVvnNqoho
Hier en daar nemen we een zijweg. Onder andere naar Þórsmörk, het eerste stuk is geruimd, daarna volgt een niet geruimd maar berijdbaar stuk en toen stopte het voor ons, alleen defenders met grote banden kunnen hier verder.
Film : https://youtu.be/3EjM4caJ3IA
Hoe dichter bij Reykjavik, hoe minder sneeuw, behalve op de pas voorbij Selfoss, waar we opeens weer in een winterlandschap zijn.
Film : https://youtu.be/zOtGIHEOvD8
Center Hotel Plaza is in het centrum van de stad. We parkeren voor de deur om uit te laden, en op het ogenblik dat we terug instappen om de auto naar de parkeergarage te brengen stopt de polies naast ons. We krijgen naar ons vijs, we staan op een taxiplaats. Tijdens het rijden zien we een boete tussen de ruitenwisser, maar even later vliegt het briefje door de Reykjavikse lucht, en aangezien we toch geen Reykjaviks kennen was dat een goed plan.
Wandelingetje door de winkelstraat, naar Halgrimskirkja en Sun Voyager aan de baai. In een outdoor winkel kopen we nieuwe betere spikes, de onze zijn al een paar pinnetjes kwijt, en dan gaan we een pint pakken.
Op aanraden van een Reykjavik (ver)kenner gaan we eten in Lækjarbrekka, een traditioneel IJslands restaurant.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.