Parijs van het noorden.

Noorwegen, Tromsø

Eerste dag van de zomer, en het regent.

Vanochtend nog net op tijd de tenten dicht geplooid voor het begint te regenen. Dan in het grote vikinghuis gaan ontbijten. Binnen lijkt het, door alle prullaria, meer op een museum dan een ontbijtzaal. Walter-Ice was hier zeer door gecharmeerd. Als we betalen willen we iets meer geven voor het kamperen, maar nee, het is free.

Dan naar de volgende ferry, en naar Tromso, het Parijs van het noorden. We willen de kathedraal bezoeken, maar je moet er inkom betalen, dat gaan we niet doen. Dan naar de kabelbaan, boven heb je een mooi zicht over de stad. We eten daar een kleinigheidje en dan weer naar beneden.

Het is gedaan met 'stilletjes' regenen. Het is nog te vroeg, maar we rijden ineens naar het hotel, waar we toch al kunnen inchecken.

We bezoeken het Polar Museum, waar we de geschiedenis van de poolreizigers kunnen zien. En drinken iets in een bier- en wijnbar.

Even omkleden en dan naar Fiskekompaniet, naar het schijnt het beste visrestaurant in Tromso.

Zonsopgang : ---
Zonsondergang : ---

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.