F622 - THE MOST DANGEROUS ROAD IN ICELAND ! ! !

IJsland, Breiðavík

We verlaten Isafjördur en moeten door een rare tunnel, één met een zijweg. Dan een bergpas over en we komen in Pingeyri, hier begint de Svalvogavedur of F622.

Het is hard aan het regenen, maar volgens het weerbericht zou het tegen de middag opklaren. We gaan dus eerst koffie drinken in de hoop dat het droger wordt.

En dan beginnen we, nog steeds in de regen maar we kunnen niet blijven wachten, aan de F622.

Het eerste stuk is redelijk gemakkelijk, we stoppen even bij de vuurtoren en dan verder. Dan komen we bij de moeilijke passage. Niet erg lang, maar zeer smal over grote keien, naast de rots en vlak tegen de oceaan. Het is hoogtij en de golven slagen tot tegen de rots. Walter en Ingrid rijden eerst. Wat doen we . . . we proberen een stukje, maar al snel blijkt het te gevaarlijk en Ingrid heeft schrik.

Dus terug achteruit, maar het pad is scheef, de auto glijdt weg richting water en geraakt vast tussen de grote keien. Walter-Ice probeert hem los te trekken maar dat lukt niet. De voorwielen zitten vast en het achter differentieel staat op een grote steen. Er zit niets anders op dan stenen te verleggen om de auto uit te graven. Een helse job, de mannen proberen om zoveel mogelijk kleine keien onder de grote uit te halen zodat deze wat zakt, versleuren met hun tweeën grote stenen en ten slotte worden de twee grootste er met een sleeplint onderuit getrokken. Ze zijn allebei kletsnat van de golven die ze over hen kregen.

En dan, twee uur later, zou het moeten lukken . . . en inderdaad, de auto is los. Alle materiaal terug ingepakken, droge kleren (tot ondergoed toe) aandoen en terug langs dezelfde kant. Alles is goed afgelopen en er is geen schade aan de auto. We rijden op GPS naar het hotel.

Hier gaan we later nog veel over praten . . . !

Filmpjes :
https://youtu.be/xFasrrFTjzY
https://youtu.be/CL9B0oJqWwU
https://youtu.be/M00gK93sukY

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Niet te geloven wat jullie allemaal meemaken .Chapeau voor de mannen. Gelukkig is alles goed gekomen

Greta 2018-09-02 10:21:20

Walter ge zijt toch een waaghals . Gelukkig is het goed afgelopen. komt veilig thuis.kus mama

Diane 2018-09-02 10:41:05

wel een beetje voorzichtig zijn hé! Hoe ver moest je toen nog achteruitrijden? Of is Walter, Walter blijven trekken tot je kon keren?

louky 2018-09-02 10:58:58

Jongens jongens wat een hachelijk avontuur zeg... Ingridje ik zeg eerlijk ik zou het ook niet zien zitten hebben zenne pfieuwwwwwww - gelukkig eind goed al goed en ook ik doe mijn petje af voor de mannen zenne die hebben dat prima opgelost maar ik zou niet in hun schoenen hebben willen staan

Paula 2018-09-02 11:28:52

en ook wat chapeau voor de vrouwen ;)

tilla 2018-09-02 12:18:53

Hoezo.... de vrouwen? Alleen paniek en iemand willen bellen. Zelf vergeten van foto's en filmpjes te maken 😉

Walter 2018-09-02 21:56:13

Er gebeurt eindelijk eens iets 4*4 achtigs. Volgende keer iets kapot maken he dan kan ik ook naar IJsland. #depanageserviceextremeevents.

Kevin 2018-09-03 08:30:49

@Louky : ongeveer daar waar de witte def stond na het trekken, was er plaats om te draaien. @Kevin : je kan beter gewoon (met je def) op vakantie naar IJsland komen, enne met camionet en remork op de F622 . . . ?

Ingrid 2018-09-03 11:01:30
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.