Langjokull.

IJsland, 801 Haukadalur

We laten de stad achter ons en trekken terug de natuur in.
De zon schijnt, ideaal weer om op de gletsjer te gaan snowmobilen. Bij het startpunt aan Gullfoss café boeken we de snowmobile met ice-cave tour. Wij zijn de enige, maar geen probleem er zijn begeleiders genoeg. Het is onze geluksdag vandaag, we krijgen een privé tour.
Eerst gaan we met een grote bus over de F35, waarna we bij een zijweggetje overstappen op een nog grotere. Die brengt ons naar het basecamp, hier krijgen we een snowmobilepak en helm. De bus zat vol, maar voor de briefing begint worden wij uit de groep gehaald en aan onze begeleider voorgesteld. Een paar minuten later zijn we al weg.
We rijden onder de stralende winterzon over het witte sneeuwtapijt naar de gletsjergrot. We dachten dat we naar een natuurlijke grot gingen, maar het was een uitgegraven tunnel, dat viel een beetje tegen. Wel mooi gemaakt, en de interessante uitleg van onze gids maakte het weer goed. En dan terug naar het basecamp en met de bussen weer terug.
Filmpje : https://youtu.be/6fYZD62lfIQ
Gullfoss is voor een deel bevroren, dat ziet er feeëriek uit.
Filmpjes : https://youtu.be/oUoTZNYEx-o
https://youtu.be/f1CSSOMNCdA
En dan naar het hotel, Hotel Geyser recht tegenover de Geyser. Eigenlijk is dat Strokkur, Geyser zelf is dood. Ze wilden hem vaker doen uitbarsten, hiervoor werden er producten ingegooid, waardoor hij 'vermoord' is. Kevin en Lore videobelde net toen we daar stonden te kijken, en hebben live een eruptie meegemaakt, waarna Lore riep 'Nog eens Oma'.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.