Met onze Duster naar het noorden !

IJsland, Sveitarfélagið Skagafjörður

Het is dus gisteren uiteindelijk nog allemaal snel geregeld. Onze auto gaat op transport en wij zetten ons avontuur verder met onze huurwagen.
Vroeg op pad, door de tunnel deze keer, de achterkant van de fjord hebben we wel gezien.
Eerste stop : Deildartunguhver, we zijn er dan toch ooit eens geraakt. Om te badderen in de hottubs van Krauma is er geen tijd, koffie lukt nog net.
En dan scheuren we met onze Duster over besneeuwde gravelweggetjes. Voorbij een bord 'enkel 4x4', da's geen probleem, maar de berg sneeuw op de weg is er teveel aan.
Opeens een waarschuwing op het dashboard : adbleu bijvullen anders valt de motor stil over 400km. T'is toch ni waar zeker, even Apeldoorn bellen, of was het Avis.
We moeten wat tijd goed maken en rijden een heel stuk verder. Even onze huurwagen testen op weg 744 tegen 110 (niet verder vertellen, hé) over de sneeuw. Filmpje : https://youtu.be/Y4WLHF3RL9Y
We logeren in Guesthouse Hofsstadir waar we voor de derde keer terug komen. Speciale lokatie in de zomer, maar adembenemend mooi in de winter.
De eigenaar vertelde ons dat dit de strengste winter is sinds jaren, met 1,5 m sneeuw. Hij heeft ook een kwekerij van IJslandse paarden, vroeger zijn hoofd bezigheid, nu bijzaak. We gaan nog even bij de paardjes kijken. Filmpje : https://youtu.be/uZh_1MOG0vI
Voor de insiders : het guesthouse is uitgebreid en er staat geen paardensteak op het menu.
Testdrive filmpje : https://youtu.be/hTU1uJctfKI

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Uwen Duster heeft iets van nen nieuwe Disco.

Walter 2020-03-06 22:52:02

Super dat jullie reis toch kunnen verder zetten!

Bob 2020-03-07 07:27:52

Ik moet dus geen 2 stoeltjes bij bestellen?

Louky 2020-03-07 09:52:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.