Dag 10

IJsland, Southern Region

Hotel Katla, Vik.

Noorderlicht gisterenavond : na het avondeten werden we op het terras van onze bungalow door Jos getrakteerd op een cognac. Terwijl hebben we de door de wolken gezocht naar het noorderlicht, want het was er wel (de camera zag het) maar met het blote oog was het niet goed zichtbaar. Vanavond zal ook niet lukken, teveel wolken.

Maar nu over vandaag : we hebben Lakavegur verkend. Een beschermd gebied, en één van de prachtigste natuurverschijnselen van IJsland. Een 40km lange vulkanische kraterrij die bestaat uit een honderdtal kraters.
De hoogste is Laki en die hebben we beklommen.

We moesten langs de zelfde weg terug, en zijn nog gestopt bij een prachtige waterval : Fragrifoss, voorlopig de mooiste die we gezien hebben.

Nu in Hotel Katla, hopelijk blijft de vulkaan achter ons nog even slapen.

Filmpjes: https://youtu.be/0Yc6d9y2dxY
https://youtu.be/xhYqEIb1GJI



Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Prachtige fotos weer - wel jammer van het noorderlicht hopelijk krijgen jullie het toch nog in zijn volle glorie te zien. De filmpjes bekijk ik later op de laptop 😉 Ik hoop met jullie mee dat die vulkaan nog even rustig blijft zenne en geniet nog verder van jullie mooie reis 🖒

Paula 2016-09-05 09:09:01

Prachtige landschappen. Helaas, nu komt de aap uit de mouw : cognac en Noorderlicht gaan nooit samen... Op een van de laatste foto's herken ik 3 cowboys : The Good , the Bad and the Ugly. Vraag is : wie is wie? Groeten Willy

Willy Winnen 2016-09-05 09:12:56
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.