Scenic 'Off-road' Route.

Noorwegen, Olden

Om de dag te beginnen gaan we toerist spelen. We maken een boottocht op de Geirangerfjord, de moeder van alle fjorden. Terug aan wal, maken we dat we weg zijn. Er zijn net twee grote cruiseboten aangekomen, dus is het veel te druk in het dorp.

Het eerste stuk op de weg is het file door bussen en campers, die kunnen elkaar moeilijk kruisen en staan ook nog eens dubbel geparkeerd bij overvolle uitzichtpunten. Wij laten die aan ons voorbij gaan en rijden, op sommige stukken tussen sneeuwmuren, naar Dalsnibba. Dit is Europa's hoogste uitzicht op een fjord vanaf de weg. Hier halen we een frisse neus en genieten van het uitzicht.

Een stuk verder op onze route gaan de meeste auto's de tunnel in, wij rijden nog een stukje verder naar het begin van Scenic Route Gamle Strynefjellsvegen. Een groot stuk van deze route gaat over een gravelweg, we rijden door een prachtig besneeuwd landschap.

En dan naar het hotel. Ja, weer niet kamperen, het weerbericht geeft nog steeds regen. Het is een beetje een oubollig, maar wel een gezellig hotel.


Zonsopgang : 3u45
Zonsondergang : 23u21

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.