Dag 19

IJsland, Reykjahlíð

Guesthouse Vodafjós, Mýtvatn

Planning voor vandaag : walvissaffari. Die is dus letterlijk in het water gevallen. Door het slechte weer zijn ze al voor de derde dag op rij niet kunnen uitvaren. Wel even een wandelingetje in de haven gemaakt. En dan maar verder gereden.

Asbyrgi, een gigantische kloof, hebben we ook maar links laten liggen. Het was echt geen weer om een wandeling te maken.

Dus naar de volgende halte, net als gisteren was het een waterval in drieluik. Eerst kwamen we Hafragilsfoss tegen, toen de bekendste, Dettifoss. En na een leuke wandeling over een rots, rots, rots, . . . en nog een rots kwamen we bij Selfoss.

Daar net terug vertrokken, en om 14u19 kregen we bericht van Walter en Marijke : 'Met spijt, Groetjes uit Dendermonde!' Wij missen hen.

Verder richting Mýtvatn. Onderweg kwamen wij langs de geothermische energiecentrale van Krafla en Hverir, het meest toegankelijke geothermische veld van IJsland. Gelukkig voor jullie hebben we geen geurfilm, maar de kleurschakeringen waren zeer mooi. Nog even gestopt bij een grot met warm water, waar je wegens te veel bacteriën niet meer in mag baden. En ook even gaan kijken bij Mýtvatn Natural Baths, toch maar niet meer gezwommen.

Aangekomen bij het het hotel, belanden we al dadelijk in de koeienstal, die achter glas het decor van het restaurant en de receptie vormden. De kamers bevonden zich in huisjes een beetje verder. Daar gaan wij onze laatste nacht op IJsland doorbrengen. Het volgende hotel is de ferry, waar we weer drie dagen gaan verblijven.

Dus de volgende verslagen kunnen misschien weer even op zich laten wachten. WiFi op de boot is erg duur, maar we weten alvast een koffiehuis op de Faroer waar we wel even wat WiFi kunnen vangen.

Foto's volgen . . . op Flickr bijgevoegd tot dag 12 (ook van het spectaculaire strandrijden)


Filmpjes : https://youtu.be/m49Uwkymfmk
https://youtu.be/zmAiTMs7LJQ
https://youtu.be/hKMkummL1gg
https://youtu.be/O0RhCd7wJEc

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wat ongelooflijk jammer van die walvissafari... prachtige watervallen zijn dat toch daar he... Goeie vaart eerst nog en dan... kom weer veilig thuis

Paula 2016-09-14 12:01:39

Dit is een onvergetelijke reis. Helaas jammer voor het slecht weer en voor de twee pechvogels. Veilige terugreis gewenst Willy

Willy winnen 2016-09-14 15:44:47

een prachtige reis . Nog dikwijls zullen jullie vertellen over deze unieke belevenissen. Tot binnenkort.

Robenloe@gmail.com 2016-09-14 20:48:38
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.