Dag 6.

Andorra, Sant Julià de Lòria

Hotel Parador de Canòlich

Opgestaan onder een blauwe hemel, de regen van gisteren heeft het stof geblust. Al van bij het vertrek werden we al aangenaam verrast door een prachtig weggetje.
Even later kwamen we in Gosol, een klein, gezellig dorp waar het markt was. We hebben bij het fruitkraam perziken gekocht en brood en 'cookies' bij de plaatselijke bakker. Er was ook een kraam met antiek, en Walter en Marijke waren helemaal weg van een koperen ketel tot ze de prijs hoorden. Misschien hadden ze wat moeten afdingen !

Verderop kwamen we bij een mirador . . . Walter en Ingrid draaien hier op . . . Walter en Marijke rijden pardoes voorbij 😂.
Nog verder, mirador nummer 2, hier was het tijd voor koffie. Er stopte een Nederlandse motorrijder, die we ook op een bakkie hebben getrakteerd. Nog een klein stukje macadam en dan weer offroad langsheen 'gevaarlijke afronden' en een hele technische passage over rotsen. Er kroop ergens een slangetje over de weg, heb je die in den hof, Tilla?

Het 'roadbook traverse' gaat van de Middellandse zee naar de Atlantische oceaan. In principe zijn we dat aan het volgen, maar Walter-Black wou graag een ommetje maken langs Andorra. Dus vanaf Fornols, zijn we de track naar Andorra die Ingrid en Walter drie jaar geleden in omgekeerde richting deden gaan volgen.

Bij Rabassa gingen we de grens van Andorra over en na 23 haarspeldbochten omlaag kwamen we in Saint Julia de Loria waar we nog een bezoek brachten aan het speciale kerkhof. Nog 36 bochten, omhoog, te gaan tot het hotel. Op het panoramisch terras hebben we sangria gedronken en nadien kregen we een heerlijk traditionele 'borda' bbq-menu.

Video : https://youtu.be/U4jONVIFUG4
Route : https://nl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=184326011

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

tuinslang ook goe??

tilla 2017-06-30 22:09:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.