TERUG SAMEN.

IJsland, Hveragerði


Walter en Marijke zijn vanochtend nog naar de Geyser gaan kijken, daar was het gisteren te laat voor. En toen samen naar Gullfoss, de gouden waterval. Vorige week zagen we die ook al van aan de overkant, nu zijn we aan de toeristen-'kant'.

Het water valt in twee trappen, 32 meter naar beneden in een kloof. De kloof is meer dan 70 meter diep, 20 meter breed en 2,5 kilometer lang. De Hvítá is een gletsjerrivier die echter ook door regen wordt gevoed en kan grote hoeveelheden water vervoeren. Het in de kloof neerstortende water zorgt vrijwel altijd voor een grote hoeveelheid stuifwater dat, als de zon erop schijnt, prachtige regenbogen veroorzaakt. Daaraan dankt ze haar naam.

Door de routewijziging van gisteren, zijn we daar een paar uur vroeger dan gepland. We rijden dan maar een stuk in tegengestelde richting tot bij de Langjokull, de andere kant dan waar Walter en Marijke waren. Nog langs Nyifoss, en dan weer de andere kant uit.

Naar het hotel, dat aan de rand van een geothermische gebied ligt en dus hotpools heeft, waar we nog even in relaxen voor het eten.

Filmpjes :
https://youtu.be/9wvm66xz3QU
https://youtu.be/RnFiE-vqWT4
https://youtu.be/VecD2pcC3P0

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat prachtig is de natuur daar toch zeg.... machtige watervallen ook... ben ik gek van heb weer genoten van alle foto's en filmpjes en ik lees niks meer over Walter (van Ingrid) dus ik denk dat hij dan weer helemaal genezen is en dat is fijn nieuws - nog goed genieten allemaal hoor!

Paula 2018-09-07 12:42:17
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.