Een dag vol spanning en sensatie … moet nog komen.

Zweden, Ulricehamn

Vetlanda, je was leuk. Dat waren de woorden die we allemaal niet unaniem uitspraken maar waarschijnlijk wel dachten want het was eigenlijk een prima verblijf! En…we hebben een eland gezien dus ja wat wil je nog meer? Vetlanda heeft gebracht wat we hoopte!

Het ontbijt ging zoals altijd voorspoedig, na anderhalve week heeft iedereen wel een beetje de taak gevonden waar die goed in is en loopt het als een echte horecazaak vrij voorspoedig met her en der een klein hobbeltje.

Om 10 uur moesten we het veld alweer ruimen dus we hadden het er deze ochtend druk mee om alles weer na 4 dagen bij elkaar te rapen en te zorgen dat het in exact dezelfde vorm ingepakt wordt en in de auto beland. Dat lukte en zowaar hadden we om kwart voor 10 alles klaar en waren we ready for take off, naar het bruisende Gotenburg!

Het was ruim 4 uur rijden dus dat is wel even een stukje, maar met de kennis en ervaring van nu maken we ons daar totaal geen zorgen meer om. Teppie en Emily zijn een goede combinatie, zeker op de lange afstanden werken ze als een soort tandem samen op een olympisch niveau, en ja, ik hoor iedereen nu denken, dat opent wellicht deuren voor volgend jaar voor een tripje naar …. ?? Wie weet, ik jinx het niet!

Halverwege besloten we een tussenstop te maken voor het inmiddels welbekende koffie met gebak, dit keer was de stad Ulricehamn waar je zowaar … gratis mocht parkeren! Dat was een unicum hier in Zweden want gratis plassen is geen probleem, maar parkeren … HA! Ongekend bijna.

Toen we van de shock bekomen waren besloten we van de gelegenheid gebruik te maken en liepen we van de parkeerplaats naar de dorpstraat waar je ongetwijfeld een bakkerij had met koffie. Want ja, een van de dingen die ze verdomd goed kunnen in Zweden is gebak of zoetigheden maken. Denk je dat Albert Heijn goed kleinbrood heeft? Ga eens naar Zweden en je bent verpest tot in je nieren, bijna elke supermarkt lijkt wel een banketbakker zo lekker. Ook nu weer hadden we een soort tompoucen met koffie, helemaal top!

Verder was er niet veel te beleven, we reden met snelwegen mijden naar Gotenburg en zagen nog een hoop mooie natuur, maar verder dan dat was het een vrij saai dagje, dat is natuurlijk vaker op reisdagen dus zo verbazend was het niet, maar dat maakt het voor getalenteerde schrijvers (ik noem geen namen) natuurlijk niet makkelijker om er ‘the day after’ iets bijzonders van te maken.

Recht zo die gaat en binnen een flits waren we in Gotenburg aangekomen, we werden ontvangen door Kicki, de eigenaresse van de AirBNB die we hadden geboekt en wat bleek, we blijven gewoon letterlijk in haar huis. Ja dat is natuurlijk ook Airbnb. We waren tot nu toe redelijk verwend met alle huisjes en dit was even een nieuwe ervaring. Gelukkig hadden we het huis wel voor onszelf dus er was niks mis mee natuurlijk. Het huis zelf was eigenlijk dikke prima met iedereen weer een eigen slaapkamer, en zelfs op een aparte verdieping dus ideaal eigenlijk. Ook zaten we in het midden van de stad dus voor morgen, als we gaan “sightseeing” is dat prima.

Het menu betrof vandaag handmade shoarma door chefkok en tourguide Linda die na een slappe dag zonder al teveel “tour-experience” natuurlijk wat te compenseren had, en dat deed ze met verve, zowel de volwassenen als smurf vonden het heerlijk.

De avond was heeeeeeel relaxed, 500 levels op candy crash gehaald en lekker op tijd naar bed, voorbereiden op morgen op de dag van Gotenburg, want morgen ging een leuke dag worden! Dat moest, dat ging gebeuren en we hebben er zin in!

Tot morgen !!

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Mooie verhalen weer allemaal maar waar blijft het visverhaal? Vader en zoon in een roeibootje dikke snoeken vangen?

Bert 2022-09-22 11:47:49

De reisdagen lijken misschien wat saai maar onderweg zie je best veel van het land en de natuur dus niet getreurd, morgen weer wat meer avontuur.

Yolanda 2022-09-22 14:27:31

Een dagje relaxed en doorschuiven van logeerplek, is niks mis mee! 🦌😮👍🥰

Ans 2022-09-22 16:39:29
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.