Het is de tijd, de hoogste tijd, u wordt bedankt voor weer een vakantie met gezelligheid!

Nederland, den haag

Het is klaar, schluss, voorbij, tot ziens en hope to see you again soon.

2,5 week vakantie in Canada is voorbij gevlogen nu is het weer tijd om terug te keren naar ons eigen leventje. Werk, sport, hond je kent het wel. De dagelijkse sleur.

De terugvlucht is zo’n kleine 10 uur en dat is best lang kan ik je vertellen, maar voor we op het vliegtuig mochten stappen moesten we ook al een kleine reis om de wereld maken omdat we natuurlijk nog in Seattle waren en we vanaf Canada (Vancouver) gingen vliegen.

We hadden de wekker gezet op half 8 zodat we voldoende tijd hadden om alles op het gemakje aan te doen. We hadden echt geen zin in weer zoveel stress als op de tussenvlucht naar Calgary en gezien onze vluchttijd was daar ook geen enkele reden waarom dat weer zo zou zijn. We vlogen om half 4 en moesten ongeveer met douane erbij zo’n 3 uur rijden.

Het ochtendritueel kennen jullie denk ik inmiddels wel, wekker, snooze, wekker, snooze, wekker pffffff en douchen maar. Vervolgens een gratis ontbijtje naar binnen en eigenlijk direct door uitgecheckt want er was voor ons geen reden om nog in het hotel te blijven.

Onderweg naar het vliegveld moest nog wel getankt worden en omdat we de tank leeg moesten inleveren was het van belang precies uit te rekenen hoeveel er in de tank moest. Bij het inleveren van de eerste auto ging dat perfect, dik in het rood en met nog enkele kilometeres te rijden waggelde we de auto naar binnen maar het verschil met toen was wel dat ik nog een beetje in werkmodus zat. En dus kon rekenen. Nu 1,5 week later zou ik een kapitale fout maken door gallons voor liters aan te zien en voor ik het doorhad…was het te laat! Gelukkig is een gallon hier bijna net zo duur als in Canada 1 liter dus economisch was de schade “niet materieel” maar persoonlijk baalde ik toch wel, je gunt zo’n maatschappij immers alles….behalve teveel van jouw geld.

Op het vliegveld ging alles heel soepel, de auto wel meteen ingenomen en de wachtrij bij de bagage drop off ging sneller dan verwacht en met nog ruim 3 uur te gaan waren we dan ook al door de check up heen. Echt waar, zolang je het land maar UIT gaat maakt het ze echt geen reet uit, heerlijk.

Geheel in Hans en Linda style hebben we nog even de winkels afgelopen en de laatste cash Canadese dollars in de economie gepompt om vervolgens nog 1 keer lekker ergens te gaan eten. Niet dat er heel veel was maar wij hadden maar 1 tafeltje nodig, en dat was er toevallig. Na 2 fish and chips en een diet coke waren we klaar oor vertrek, en je geloofd het niet! Maar ook KLM was dat…zowaar geen vertraging en daar wil ik toch bij jullie in de woonkamer een klein applausje voor Want dat is redelijk bijzonder!

Nu zit ik inmiddels al 8 uur met een houten reet en een stuk of 5 huilende baby’s om me heen en dan ga je reflecteren zoals dat zo mooi heet. Hoe is de vakantie bevallen? Wat ging er goed, wat ging er fout en wat nemen we mee terug? De vragen des leven zeg maar.

Sowieso is dit wel een van de allerleukste vakanties ooit geweest. Wellicht dat dat niet altijd zo is overgekomen in onze blogjes met sarcasme, geklaag en een vleugje cynisme maar door de regels heen hoop ik dat iedereen wel door heeft dat het heel erg gaaf en soms ook indrukwekkend was. Natuurlijk ging er dit keer een aantal dingen mis, zo was een hotel verkeerd geboekt, hadden we vertraging bij vertrek en ging ik gigantisch op mijn muil bij de fietstocht maar er was ook een hele hoop wat in ons rijtje met plusjes staat. Om maar te beginnen bij Ottawa, een prachtige levendige schone stad met vriendelijke mensen en een geweldige sfeer. Tel daarbij op dat bijna alle hotels een heel hoog niveau hadden en dat Banff en Lake Louise en de Niagara watervallen ONGELOFELIJK mooi waren en je hebt eigenlijk al een topvakantie te pakken. En dan heb ik het alleen maar over onze reis, dan heb ik het nog niet eens over mijn reisgezelschap dat het alleen nog maar beter maakte, want 1 ding heb ik deze vakantie wel geleerd, en ik denk dat dat van 2 kanten zo is…dat we toch wel heel erg blij zijn met elkaar.

Je zou nog bijna vergeten dat we lekker hebben geshopt, heerlijk en veel hebben gegeten en ook nog eens bijna een volle bingokaart aan dieren hebben gezien. Echt, we zijn gestopt met het maken van ranglijsten, maar als we die zouden maken zit deze ergens bovenaan.

Voor ons, het doorgaans wat (te) kritische koppel heeft het in totaal bijna 23 uur vliegen, 6 uur varen, 5 uur fietsen, 30 uur rijden en 242.000 stappen a 160km gekost…maar we zijn happy, we zijn tevreden en we zijn voldaan. Al is dat gevoel na 9 uur vliegen heeeeel eventje weggezakt moet ik eerlijk zeggen.

Vakantie vieren is om even los te komen van je dagelijkse sleur en om even te “disconnecten” van de huidige situatie. Maar vakantie is ook om elkaar beter te leren kennen en om jezelf beter te leren kennen. Om jezelf naar plekken te brengen die ongewoon voor je zijn en om jezelf herinneringen te geven die je je leven lang kunt koesteren. Goed we weten niet hoelang dat leven is en op hoeveel plekken we nog gaan komen maar Canada you gave us Some damn good memories “ey”. Wij zijn blij…en die huilende baby die al een uur zijn mond niet houdt naast me? Ach, zolang er maar niks mis met hem is toch?!

Bedankt iedereen voor het (stil) meelezen en het meegenieten van onze reis, het was weer leuk om hier elke dag verslag van te doen en nu rest mij nog maar 1 ding te zeggen:

Goedemorgen en … tot snel?!

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Tja aan alles komt een eind. Wij hebben genoten van jullie verhalen.. Nu zijn wij onderweg naar Parijs, Frankfurt, Keulen en ja als klap op de vuurpijl Hoenderloo Drenthe... Maar goed wij zijn net begonnen aan de 2 weken... Jullie zien ons vast op Facebook weer.... 💞 💞

Harm & Leonie 2017-06-28 18:32:32
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.