Zag een beertje een broodje smeren, ow het was een wooooonder.

Canada, Revelstoke

Zondag 18 juni, internationale fathersday! In Canada is dat best wel een groot dingetje, zo heb ik mijn nieuwe polo's gekocht met vaderdag korting en kun je overal goedkope luchtjes, scheerspullen en ander spul kopen voor een leuke vaderdagskorting. In Nederland is het een iets minder groot ding maar desalniettemin staan we toch maar even stil bij de vaders van deze wereld, dus bij deze voor alle vaders in ons leven! Happy fathersday!!

Goed, over tot de orde van de dag want we hadden honger en gelukkig hadden we al wat te eten ingeslagen dus konden we gelijk aanvallen. Na het ontbijt was het een kwestie van inpakken en wegwezen maar niet voordat we de apple weer even opnieuw hadden geïnstalleerd, en ja! Dat lukte! Nu enkel nog photoshop en we zijn weer waar we waren voor de crash (voorlopig is dit installeren helaas nog niet gelukt vanwege te trage wifi).

Banff en Jasper zijn volgens velen DE twee grote parken waar je geweest moest zijn. Helaas hebben wij om onbegrijpelijke reden Jasper niet in onze reis zitten en hebben we dus lang moeten nadenken over onze mogelijkheden. Feitelijk...waren er maar twee. 1. gewoon niet gaan, maar dan wel de kans missen om een beer te zien! En dat was toch wel een van onze hoofdmissies eigenlijk. Of optie 2. een pestpokken eind omrijden om er toch doorheen te rijden in de hoop dat er een beer gek genoeg is om zich even te laten zien. En met even omrijden bedoel ik ongeveer 5 uur extra.

Helaas na lang wikken en wegen, huilen en schelden en ook vooral handjeklappen met het verstand en gevoel besloten we om Niet naar Jasper te gaan. Maar zoals gezegd is het voor ons wel onbegrijpelijk dat deze niet in onze reis zit als je naar DE Canadaspecialist gaat, maar goed...iets met achteraf en een koe in zijn reet kijken....en door.

Gelukkig hadden we het geluk vandaag aan onze zijde want na ongeveer een uurtje rijden (Linda was de chauffeur van dienst) zagen we aan de zijkant van de snelweg allemaal auto's staan en een aantal mensen met hun camera krampachtig foto's maken. Nu is dat vrij normaal dat er 10 chinezen achter elkaar zo langs de rand van een drukke snelweg staan omdat er in de kant van de weg een paardebloem groeit maar wat schetste onze verbazing dit keer...er stonden geen chinezen! Dus dan MOET het wel iets boeiends zijn! En ja hoor, als een kind zo blij sprong ik op en riep EEN BEER EEN BEER WHAAAAA!!!! STOPPEN!!!!... zo gezegd zo gedaan en voor ik het wist stond ik oog in oog met Baby Brom.

Na ongeveer een halfuur blauwbekken en foto's maken besloten we weer door te gaan want na een half uur in de rand van een snelweg staan heb je wel zo'n beetje al je geluk verspeeld als je nog geen aanrijding hebt gehad dus moesten we verder. De rest van de rit was ... mooi, maar als je Banff bent gewend is het allemaal "nice" in plaats van "very nice". 2 uur toefen, een lekkere hamburger en kip sandwich tussendoor en we waren in Revelstoke.

Goed, Revelstoke...opzich een leuke plaats maar niet op zondag. dan is er de gekke gewoonte dat er een hoop dicht is. Dat is overigens redelijk uniek in Canada want er is heel veel open, maar blijkbaar hier niet. Toch ook weer iets wat ons dure reisbureau had mogen weten, maar goed...ik zal niet in herhaling vallen over die koe. De dag was dus eigenlijk redelijk saai. We hebben bij Denny's een hapje gegeten, in het hotel een spelletje pool gespeeld en nu zitten we op poepwifi een blog te maken en een poging te doen om photoshop te downloaden. Iets wat zeer waarschijnlijk niet gaat lukken en dus zullen we helaas nog niet alle foto's kunnen uploaden.

Morgen...tja morgen dan gaan we naar Kelowna...geen idee wat we daar gaan doen maar het zal ongetwijfeld een stuk spannender zijn dan vandaag, en we kijken er naar uit! Dus voor vandaag zeggen we: tot morgen en goedemorgen! (of wat het nu andersom?)

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Vaderdag is hier ook gevierd met een nieuwe goede traditie dat Joke de blog nu voorleest en peter zegt maar het is vaderdag vandaag. Verder hier ook een rustige dag. Dus inderdaad tot morgen of goedemorgen.

Joke en peter 2017-06-19 07:48:26
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.